Gyenge péntek, parádés szombat

Vágólapra másolva!
A hétvége a szombati parádé jegyében telik, így péntekre csak egy ajánlat jut. Egy balatonalmádi goa- és drum'n'bass-party, ez annál érdekesebb, mert nem emlékszünk hasonló jellegű rendezvényre a magyar tenger partján. A parádé kapcsán hazánkba látogat jó néhány híresség, főleg a Brit-szigetekről. Csak néhány név, a teljesség igénye nélkül: Dr. Motte, a berlini Loveparade atyja, Terry Lee Brown Jr. és Timewriter német részről, Lee Burridge, Nick Warren, Fabio a britektől, Özgür Can a törököktől vagy Emilio Del Rio a spanyoloktól. A Nowsound jóvoltából Pesten játszik a break-guru Freq Nasty, az A38-ra a Fresh ER-hez Rennie Pilgrem érkezik, míg a Mokkában Sub Focus lesz a Drum Club vendége a parádé napján.
Vágólapra másolva!

Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon érdekes rendezvényt tartanak. Egy kombinált goa- és drum'n'bass-bulit rittyentenek a szervezők három helyszínen. Goás részről olyan ősarcok lesznek jelen, mint Oleg, Virág, Wegha vagy Jirzij. A szervezők ígérnek még egy jó kis aftert is a hegyek között, amennyiben az időjárás is kegyes lesz a hétvégén.

Ez már a hatodik parádé, és úgy tűnik, ki is alakult egy sajátos arca, amely különbözik a korábbi berlini (merthogy ott már nincs is) és más országbeli hasonszőrű berlini rendezvényétől, így mondjuk a Jóban Rosszban vagy a A Nagy Könyv kamionja mellett is elhaladhatunk - vagy inkább azok haladjanak el mellettünk. Ennek ellenére ott feszít a berlini Loveparade járgánya a kamionok sűrűjében, többek között az alapító Dr. Mottéval a fedélzeten. Különböző verdákon feltűnik még Adam Beyer, Thomas Schumacher, Emilio Del Rio, Nick Warren és Paul Rogers is.

Érdemes megkeresni a tízéves Freee Magazin Lovetruckjét. Itt ugyanis Lee Burridge, a két német deephouse-os, azaz Terry Lee Brown Jr. és The Timewriter, a török üdvöske, Özgür Can, illetve magyar részről a magazin alapítója, Budai, az első számű hazai proghouse-trance-lemezlovas, Chriss, a nagy öreg Kühl Tamás, illetve a fiatal Matthew pakolja a lemezeket.

Ez a nagyszabású, sztároktól hemzsegő dj-sereg kétfelé szalad, Budai a két németnek mutatja meg Budát és Pestet a Citadelláról, és ha már ott vannak, zenélnek az I Love Deepen. A Home közönsége pedig Chriss, Kühl és Matthew mellett britet és törököt fog. A kisterembe a Justmusic.fm Parádé-kamion brigádja érkezik.

Az előzőekből is kitűnik, hogy parádéaftereké a főszerep, még Kiskunhalason is találunk egyet, a helyi Dance Tunning dizsiben, mégpedig Nick Warrennel és Paul Rogerssel. A hivatalos after, a Budapest Parádé Bónusz ismét a Népstadion kertjében lesz, négy helyszínen, a kamionok személyzetének nagy része ide vonul át. Djuice-Nokia arénában például Fabio, Randall, mc Rage és a mi legendánk, azaz Palotai közreműködésével tart majd a hajnalba nyúló táncmulatság.

Kapcsolódik a parádéhoz a Kashmir egy technobulival, de lesz break-terem is. Ott van még az A38 utórendezvénye, amit a Fresh Er hozott össze: ott lesz Rennie Pilgrem meg a minimalheadzes arcok is, és ez is két helyszínes buli. Itt is lesz az "Öreg", tehát ez alapján Palotai osztódással szaporodik ezen a szombaton.

Az Olof Palme-ház jó közel van a Felvonulási térhez, oda szervezik a Nowsound Break induló partysorozat első darabját, azért nincs új a nap alatt, aki emlékszik a Chew the Fat! elnevezésű partyhalom egy-egy bulijára, az nem futhat lukra. Már csak azért sem, mert Freq Nasty megint városunkban kísért.

Fotó: Mitruczky Kinga

Kinyit a Drum Club is a Mokkában, ahol ezúttal Sub Focus vendégszerepel, aki Andy C labeljének, a Ramnak legújabb felfedezettje. Őt jelentős hazai erők is támogatják, mint például Chris.su és Statik. Ilyen felhozatal láttán talán a nyár is Budapestre látogat.

Még több party és részletek a Partytárban!