Vágólapra másolva!
The Real Moustache Ep címmel már kapható Erik Sumo új maxija - a művésznév mögött Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök vezetője lapul. A kiadványt szeptember végén követi a nagylemez. Erik Sumo és zenekara legközelebb augusztus tizedikén a Szigeten tűnik föl majd élőben.
Vágólapra másolva!

Az Amorf Ördögök énekese és billentyűs zeneszerzője akkor vette föl az Erik Sumo művésznevet, amikor 2002-ben elküldte demócédéjét a neves stuttgarti Pulver kiadóhoz. Még ebben az évben meg is jelent első maxija, Just a Woman címmel. Ez igen népszerű lett finomabb elektronikus zenét játszó dj-k körében. Több osztrák és német listán szerepelt a maxi, sőt az egyik felvétel elhangzott a BBC Radio 1-en, Gilles Peterson Worldwide című elektronikusdzsessz-dj műsorában.

Hősünk emellett lemezlovasként is dolgozik Keyserrel, Shurikennel és Lee'n'gummal, tagja volt a Create Soul Brothers nevű kollektívának, akik bizony megkerülhetetlenek a budapesti dzsesszfunk-szcénában.

Most a Pulver Records gondozásában került a boltokba Erik Sumo önálló maxilemeze, a The Real Moustache Ep. A címadó dal mellett további három felvételt tartalmaz: a This Is Where it Began eredeti és beatverzióját, valamint a Gershwin-örökzöld, Summertime sajátos hangulatú feldolgozását. A lemezt Magyarországon a Deep Music Depo, Európában pedig a Soul Seduction terjeszti, de kapható az USA-ban és Ausztráliában is.

A kiadvány külön érdekessége, hogy az utolsó része annak az ötrészes sorozatnak, melynek minden darabját a világ más-más városában élő producer jegyzi. A koncepciót alátámasztják a bedekkerszerű lemezborítók is, melyek főoldalán egy-egy jellegzetes városrészletbe olvadva, hátoldalán pedig a stúdióban láthatók az előadók.

Erik Sumo a Duna pesti oldalán mereng egy hajón a korlátnak támaszkodva, háttérben a budai Várral (a borítófotók Daniel Grund munkái). A bakeliten és (ugyancsak egyedi kivitelezésű) cédén egyaránt hozzáférhető maxi egyben ízelítőül szolgál a hamarosan napvilágot látó Erik Sumo-nagylemezhez is. A My Rock Mountain szeptember huszonhatodikán jelenik meg, szintén a Pulver Recordsnál. Stílusa szerint "dunatempós" album, mely egy képzeletbeli balkáni westernfilm ("eastern") hangulatát árasztja, bepillantást enged Erik Sumo aka Tövisházi Ambrus szürreális, de szórakoztató zenei világába, melyet az Amorf Ördögök rajongói már jól ismerhetnek.

Forrás: [origo]

Az albumra a kilenc saját szerzemény mellé három feldolgozás is került: a maxin is hallható Sumertime-on kívül egy olasz táncdalénekesnő, valamint a Kispál és a Borz egy-egy dalának átirata. A felvételeken a zeneszerző-szövegíró-producer Erik Sumo mellett számos hangszeres zenész és énekes működik közre, köztük Kiss Erzsi. Belőlük áll össze a lemez anyagának élő megszólaltatására a héttagú Erik Sumo Band.

Aki kíváncsi a lemezre és a zenekarra, az leghamarabb augusztus tizedikén, azaz a Sziget első napján, a Wan2-sátorban este fél nyolctól hallhatja-láthatja őket. Másnap dj-szettel kedveskedik rajongóinak a producer a Cinetrip Spacelabban. Az Erik Sumo Band szeptember kilencedikén Székesfehérvárott, szeptember tizenhetedikén pedig a németországi Braunschweigben játszik.