Összművészeti törtütem-találkozó a Citadellán

Vágólapra másolva!
Bár a hiphopfanok előszeretettel nézik le a break/drum'n'bass-arcokat, szombaton kénytelenek lesznek ugyanott bulizni, ahol az utóbbiak, már amennyiben nem akarnak lemaradni egy, a szubkultúrájuk összes megjelenési formáját felvonultató eseményről. A három helyszínes party graffitikészítést és -kiállítást, breaktáncversenyt, vetítést és szkreccsbemutatót magában foglaló összművészeti matinéval indul. Megvannak a jegynyertesek!
Vágólapra másolva!

Bizony, ezúttal tényleg nem ér éjfélkor, hosszúra nyúlt before-party után betoppanni: a szubkultúralecke délután négykor startol, és este tízig egymást váltják a graffitis, a táncos és a hangos produkciók, a Break Battle elődöntőitől a Koolkaskón át egészen a Vinyl Warriors szkreccsperformanszáig.

Akkor aztán rákezdenek Akkezdet Phiai, majd jön Mango és Sena, hogy megágyazzon a brit Rodney P-nek, aki dj Mista Jam és Mr. Ti2bs támogatásával a háta mögött, valamint mikrofonnal a kezében lép majd színpadra. A levezetés Cadik és Zeek, végül pedig Keyser és Shuriken dolga lesz, de ezzel még csak az első számú helyszín programjának értünk a végére.

A Citadella Börtönudvarán eközben - este nyolctól - ütős breakbeatek fognak szólni. Psure nyit, Grasshop, majd Erká folytat, egészen addig, míg meg nem érkezik Tayo. Az utóbbi időben mindenesetre annyit járt hozzánk, hogy idefele eltévedni biztos nem fog, továbbá a Citadella sincs eldugva a városban, úgyhogy aggodalomra nincs ok. Legföljebb Tb Gon és Marvin feje fájhat amiatt, mi lesz velük, ha a bohém bréker nem adja át a pultot az előírt két óra után.

A Panoráma-placc, vagyis a drum'n'bass-terem sem marad külföldi nélkül, itt a Roni Size-féle Full Cycle-istálló két tagja, dj Clipz és mc Tali képezi a fő attrakciót. Előttük Bratwa, utánuk Palotai és Bal igyekszik elterelni a figyelmet a kétségkívül lenyűgöző panorámáról. A jegyek elővételben és aznap este hatig 2000, később 2500 forintba kerülnek, bővebb infó a 06-30-688-2735-ös számon.

Ám aki velünk játszott, az ingyen is ott lehet, hiszen játékunkon öt darab kétfős belépőt sorsoltunk ki. A szerencsések pedig: Bognár Lajos, Pintér Roland, Schaffer Antal, Sztergin Nikolett, Süveges Szilvia. Mindenkit e-mailben értesítettünk a teendőkről. Gratulálunk!

Fotó: Citadella.hu