Hallgass bele az új Deep Dish-albumba!

Vágólapra másolva!
Július tizennyolcadikától már a hazai boltokban is kapható lesz a Deep Dish második szerzői albuma a George Is On. Már a hazai rádiók is játsszák a Say Hello című számot, amely vezeti az MTV Europe Dancefloor Chartját, sőt a Dj Shop eladási listáját is. A track videoklipjébe már bele lehet nézni, sőt az új lemez minden dalába is belehallgathatunk.
Vágólapra másolva!

Csodálkozhatnánk, hogy ez csak a második szerzői lemezük, hiszen a két iráni származású amerikai zenész, Ali "Dubfire" Shirazinia és Sharam Tayebi, 1992 óta együtt dolgozik. Azonban tudjuk, hogy a srácok leginkább remixeléssel foglalkoznak. Ezt a tevékenységüket jutalmazták Grammy-díjjal is 2002-ben, amikor Dido Thank You című számát dolgozták föl. Újrakevertek ők még Madonnát, N'Sync-et, Justin Timberlake-et, de Rolling Stonest is, többek között.

Az első szerzői albumuk, az 1999-es Junk Science óta hat év telt el, mire elkészült a George Is On. Az albumon szerepel legutóbbi nagy sikerük a Flashdance, ez lett a legjobb underground dance-fevétel a legutóbbi International Dance Music Awardon. A szám is mutatja azt a manapság egyébként igen divatos koncepciót, mely már az előző saját albumon is jellemezte a formációt, miszerint különböző zenei stílusokat szeretnének összeházasítani.

Emellett egy divathullámot is meglovagolnak, amikor a nyolcvanas évek kultfilmjének ordas slágerét, a He's a Dream-et elevenítik fel. Szeretik a rockot is, az új album utolsó száma a Dire Straits máig népszerű őrületének, a Flash for Money-nak újragondolása is.

Dubfire egy közelmúltbeli interjújában fejtegeti, hogy progresszív-house műfajára - ahova őket skatulyázni szokták - egyre inkább a sötét tónusok jellemzőek. Nos, ők egy kis vidámságot szeretnének visszacsempészni ebbe - mondja. Mindazonáltal nem gondolja úgy, hogy új albumuk house lenne, sokkal inkább művészi hitvallás. Úgy érzi, hogy hosszú kísérletezés után most találták meg saját hangjukat.

Forrás: [origo]

Hogy Magyarország egyre fontosabb elektronikus zenei színtér, azt a Deep Dish gyakori látogatásai is bizonyítják. Legutóbb június végén, részben új albumukra épülő szettjükkel bolondították meg a siófoki Palace, valamint a kiskunhalasi Dance Tuning Disco közönségét. Mint mondják, kedvelik az energikus és hálás magyar közönséget és több hazai zenésszel is jó kapcsolatot ápolnak. Az új albumot röviddel megjelenése után teljes egészében meg lehet majd hallgatni nálunk, sőt ezzel egyidőben közöljük a srácok exkluzív [origo]-interjúját.