Új teraszkomplexum a Hajógyári-szigeten

Vágólapra másolva!
A szörnyű kora nyári időjárás miatt június tizenegyedikén, szombaton nem nyitott meg a Hajógyári-sziget tömérdek szabadtéri szórakozóhelye. Egy héttel később, tizennyolcadikán viszont már jó volt az idő: mostantól minden szerdától vasárnapig egy sor, jobbára a Hajógyári-sziget hosszúkás öble körül elhelyezkedő hely várja a nyári estéken a zárt tereket elkerülő bulizókat. A zenei kínálat a funkytól az igényes elektronikus muzsikákon át a reggae-ig terjed - közte a party.[origo].hu saját klubestjével. A belépés mindenüvé ingyenes lesz.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a szabadtéri zenés helyek, az urbanizáció vastörvényeinek engedelmeskedve, lassan kitöltik a rendelkezésükre álló teret. Márpedig a Hajógyári-sziget hajógyártásra régóta nem használt déli harmada - tehát az a rész, ahova az agusztusi Sziget nem ér el - pontosan ilyen terület volt mostanáig.

Igaz, néhány nyári bár és café korábban is működött már errefelé, hanem ezek most újabbakkal egészülnek ki, és együtt sokszínű komplexumként fognak üzemelni. Ott van például a Mokka Cuka, az öböltől kissé távolabb, a K-hídnál - egészen új szereplő viszont a Dokkoló hajó, négy különálló rendezvényszériával.

Utóbbira költözött a város egyik remekbe szabott bulisorozata, az Ablak-A-Dubra, szerdánként tehát a Chi Recordings két oszlopa, Naga, Kevin, továbbá vendégeik celebrálják a break-minimal-house-elektro-kevercset, vagy ahogy ők mondják: a "diszkó-futuriszkót".

Csütörtökön következik a party.[origo].hu saját estje, az Ocho Nights - Eklektik Elektrik, négy feltörekvő dj- (Garbo, Oyle, Planktone, Wilhelm) és egy vj-rezidenssel (Default), valamint számítani lehet együtt ritkán hallható "furcsa párok" meghívására. A péntekek az Ice on Fire, azaz Chriss és Kühl jónevű kettőse, míg a szombat éjjelek Slam Jr. és a Strictly csapat lemezeivel telnek majd a vadonatúj hajón, szintén ingyenes belépés mellett.

Hétvégente különösen széles lesz a választék elektronikus tánczenéből, a Dokk Club mögött ugyanis ekkor kinyit a Coronita Terrace. Pénteken dj Pöli és Surprise, szombaton a Blackman, Shootie, Dave van N trió játssza a progresszívet, vasárnap meg jöhet a lazulás, jelesül Jutasi és Garfield Sunset reggae-estje, a jól ismert Sunset Café néven.

Forrás: [origo]

A könnyedebb zenékben ugyancsak erős lesz a placc. A sziget úttörői közül kettő, a Bed Beach és a Dokk Beach várhatóan továbbra is funkyslágerekkel és vokálhouse-zal tesz majd a közönsége kedvére. Szintén ide sorolandó a Dokk Beach szomszédságában lévő Puerto Café, többnyire latinpopos ritmusokkal és jó ételekkel.

(x)