Mágikus Majális: pszichedelikus gyereknap

Vágólapra másolva!
Május utolsó hétvégéjén immár másodszor tartják a Pécs közeli Jakab-hegyen a Természetközeli Hippitalálkozó alcímen futó fesztivált, melyen ezúttal hat ország underground psy-kulturájának jeles képviselői szolgáltatják majd a talpalávalót. Amerikai, finn, német, görög, orosz és ukrán zenészek érkeznek a Mecsek egyik legszebb pontjára. A háromnapos bulira mi is kisorsoltunk öt darab belépőt.
Vágólapra másolva!

"Szakrális" helyszínen, egy avar-kelta emlékhelyen és egy pálos kolostor romjainak szomszédságában épül fel május 27. és 29. között a fesztiválfalu, mely péntek délutántól egészen vasárnap estig áll majd. A szervezők elmondása szerint a külföldi fellépők mellett - akik legtöbbje, ahogy ők mondják, a "deep psychedelic" irányzat képviselője - a magyar zenészeket igyekeztek úgy összeválogatni, hogy a stílusbokor majd' minden válfaját megszólaltassák majd.

A német Naked Tourist mellett a hosszú hétvége egyik leginkább várt előadója a görög Matutero aka ZIK lesz, akinek horrorisztikus elemekkel fűszerezett energikus ütemeire gondolva az elvetemültebb psy-rajongók már hetek óta alig férnek a bőrükbe. Az orosz Tripaganki&SWA az ukrán Kadasarva csapatával együtt érkezik - utóbbi különleges dekorációt és chai-shopot is hoz. Az Egyesült Államokból a Vector Selector néven is ismert Ocelot jön, de játszik egy dj-szettet a nemrégiben nálunk járt "spugedelic-csapat", a Texas Faggott kiadójánál alkotó művész, a finn Elixiria fesztivál főszervezője, Tim Duster is.

Végül, de nem utolsósorban hallhatjuk majd a fesztivál szervezésében is oroszlánrészt vállalt magyar Para Halu live-ját, amelynek debütalbuma éppen ez időtájt készült el, és nagyjából egy hónap múlva jelenik majd meg a dán Parvati Recordsnál. A srácok nemrég tértek haza egy olaszországi fellépésről, ahol a beszámolókból ítélve hamar sikert arattak vadiúj számaik - ezeket a Mágikus Majálison először hallhatja majd magyar közönség.

Rajtuk kívül pedig fellép a Progressive Disco Sound System, azaz Era, Oyle (a party.[origo].hu dj-je, egyben a júniusban induló Ocho Nights sorozatának rezidense), Baajint és Kalumet. A szintén leginkább progpsy-ban nyomuló dj Plazma, továbbá hazánk népszerű fullon-dj-i (Garcy, Ioda, Danee és Nuon), de természetesen a keményebb vonalat képviselő lemezlovasok is teljes létszámban tiszteletüket teszik: jelesül Jirzij, Obi, Funghi, Paya és Tsubi is.