A macedónok "Palotaija"

Vágólapra másolva!
Minden tiszteletünk az elektronikus zene brit, holland, amerikai, továbbá madagaszkári tanítómestereié, de semmi sem indokolja, hogy ha valaki külföldi vendéget hív -  s miért ne tenné, elvégre első a kíváncsiság -, akkor épp a környező országokban ne nézzen körül. A Chi Recordings mostanában vendégül látott román dj-ket, és szerencsére a Jailhouse is igyekszik elöl járni a jó példával - jelen esetben Mirko Popovval, akit a United Colors of House aktuális epizódjára hívtak meg. A szombati bulira öt jegyet sorsoltunk ki!
Vágólapra másolva!

Emberünk alapítója Macedónia legjelentősebb underground tánczenei csoportosulásának, a PMG Collective-nek. Tizenhárom évnyi évnyi rádiós és klub-dj-s tapasztalattal bír, az egyik legprogresszívebb ottani lemezpörgetőnek tartják. Jórészt ő ismertette meg honfitársait az elektronikus zenékkel, és ő szervezte az ország első igazi partyjait.

Úgy is mondhatjuk tehát, hogy jön a macedónok Palotaija, bár Popov elsősorban nem törtekben, hanem techhouse-ban hasít, de a mi Öregünkhöz hasonlóan azért mindenféle minőségi zenét játszik. (Hogy mást ne mondjunk, kiadója, a PMG Recordings még népzenét, rockot, punkot is futtat.) A szervezők szerint szettje általában house-, electro- és technoalapanyagból gyúrt "kellemes keverék, amely elvezet a kívánt transzhatásig".

Sok fellépése van, a szkopjei klubokon kívül Szerbiában, Bulgáriában, Szlovéniában, Boszniában, sőt Angliában is zenélt már. Emellett producerkedik, valamint idestova két éve a Kanal 103 rádió műsorvezetője és zenei szerkesztője. Ez egy alternatív csatorna, voltaképpen a hazai Tilos megfelelője, azzal az apró különbséggel, hogy a macedón nemzeti rádió berkeiben működik, bizonyítva, hogy szerencsés országokban a szubkultúrák ápolása magától értetődően közszolgálatnak minősül.