Jeti a zűrben - nyerj jegyet a kecskeméti szabadtéri partyra!

Vágólapra másolva!
Kecskeméttől nyolc kilométerre költözik a jeti, legalábbis egy május tizennegyedikei progpsyparty erejéig. A Jetiazűrben fantázianevű szabadtéri buli már április huszonharmadikára is ki volt írva, de az űrlakó nem bírt a földi elemekkel, nevezetesen az esővel. Most azonban melegfrontot jósolnak a hétvégére, tehát semmi sem akadályozhatja meg, hogy a jeti megérkezzen Kecskemétre. Öt belépőt sorsoltunk ki!
Vágólapra másolva!

A High Energy Protons szervezésében megálmodott közös tánc délután öt órakor veszi kezdetét a sokatmondó "zenés törzsi egyveleggel". Este hét órától egy új formáció lemezbemutatója következik: a Punjabi Kabab House-tól egy igazi liveactet várhatunk, mivel a hármas formációban találhatunk egy bájos basszusgitáros hölgyet, egy szintetizátoros srácot és a régről ismert Ravent, aki ugye annak idején a Quantum State psytrance-csapat alapítója volt. Zeneileg egy pöttyet behatárolhatatlan, hogy mit fogunk majd hallani ezen az előadáson, de nagy vonalakban arab-indiai hiphopot és easylisteninget várhatunk, ahol ráadásul mindhárom előadó énekelni is fog.

Utánuk egy még inkább lassúdad ütemek felé haladó liveact következik. Az előadó, a Fluid Electronics arról ismert, hogy öt szintetizátorral ad elő élőben ambientet. Ezt követően váltott ritmusban jönnek a Thermal Team és a Deepsmile lemezlovasai. Tíz órától a thermalos Krammerrel kezdődik a sor. Őt az ősidőktől a magyar szcénában mozgó, deepsmile-os Oleg követi. Fél kettőtől újra egy thermalos, Miso pakolja majd a lemezeket, akit Wegha (Deepsmile/Halásztelek) vált a pultban, aki szintén nem ma kezdte a szakmát.

A Protoneon képviselői egy dj-szettel kombinált live-előadással hajnali ötkor kezdenek. Nevezetesen Era és Baajint kever majd össze mindent, amit csak lehet két órán át, hogy aztán, az egy ideje Budapesten élő német, Hadshot Records-os Steven kövessen el merényletet ropogós lemezeivel. Reggel fél kilenctől a party.[origo].hu dj-je, az egyben protoneonos Oyle következik, aki valószínűleg addig fog játszani, amíg a szem ellát.

De hogy ne csak a zenéről essen szó: a szervezők háromdimenziós látványról is gondoskodtak, hogy feldobják a Jeti élőhelyét. Hogy enni-inni is lehessen, lesz chai- és space-bár is, sőt lézerbefőttet is lehet majd kapni, bármit jelentsen is ez. Mindezt toroklöttyel lehet majd leöblíteni, tehát valóban a Jetire bízza az életét, aki odalátogat. A szervezők kérik, hogy mindenki érkezzen korán egy "közös délutáni lazulásra és zsákmányszerzésre", mivel őzpörkölt is kilátásban van.

A Jeti birodalmába 2000 forint a belépő, amit a helyszínen lehet megvásárolni, de nálunk ötöt meg is lehetett nyerni. A kisorsolt szerencsések: Dózsa Gábor, "robci", Szabó László, Szukai Viktor és Trombitás Katalin. Mindannyiukat e-mailben értesítettük a teendőkről. Gratulálunk!