Aneurizma a város fölött - megvannak a jegynyertesek!

Vágólapra másolva!
Pénteken ismét Budapest tetejéről, a Citadelláról nyílik kilátás az elektróra és a minimálra, természetesen a Minimalheadz csapat jóvoltából. Az április elsejei bulin az osztrák-amerikai Brian Aneurysm (aka Bernhard Pucher) lesz a fő attrakció.
Vágólapra másolva!

A Brian Aneurysm név egy osztrák származású dj-t és producert takar. Bernhard Pucher iránya kezdetben még leginkább a house és a trance volt, ám késobb egyre jobban a techno felé fordult. 1998-ban költözött Bécsből Dallasba, ahol az európai partykultúrától totálisan eltérő viszonyokat talált.

A lehetőségeket kihasználva barátjával, Stefan Anionnal elindították az AI Collective-et, azzal a céllal, hogy a ismeretlen dj-ket és producereket támogatássák. Kísérletük azonban hamar befulladt, a tagok pedig elindultak a saját útjukon.

Brian Aneurysm 2002-ben alapította meg saját kiadóját, az Iron Box Musicot. Az Iron Box megszületésében részt vett még egy másik barátja, Eric Estornel (aka Maetrik) is, aki sokat tett hozzá ahhoz a label sajátos hangzásához. Brian Aneurysm leginkább a minimál-house-ba skatulyázható munkái kezdetben kizárólag az Ironnál jöttek ki.

A lemezek sikere és Brian zenei "felépítményei" hamar fölkeltették számos európai label érdeklodését is: jelent meg anyaga a Poker Flatnél, a Ware-nél vagy a kölni Sub Staticnál is - utóbbi hozta ki 2003-ban az első Aneurysm-nagylemezt is.

Brian saját zenéire mostanság főleg a techhouse, minimál és dub jellemző, de szettjeiben szívesen keményít be, s pörget elektrókat és technókat is - mindezt úgy, hogy meghatározó marad az Iron Box-kiadványokra mondható transzba ejtő, atmoszférikus hangzás.

A bolondok napján érkezik Budapestre, a Minimalheadz Propaganda (Brian legutóbbi lemezének a címe) Tour bulijára, a Citadella Lovagtermébe. Társai a pult mögött a két szervező, Isu és Tégla, illetve a két SFN-es, Fiba és Wuki lesznek.

Forrás: [origo]

A belépő ezerkétszáz forint, de nálunk öt ingyenjegy várt gazdára. Akik megnyerték: Bartos Hedvig, Fodor Judit, Kovács Balázs, Semei Györgyi, Sziklai Árpád.