Szálldosó Thievery Corporation-koncert a Volt Fesztiválon

Vágólapra másolva!
Élő koncerttel érkezik a július eleji soproni Volt Fesztiválra a Thievery Corporation, az egyik leghíresebb washingtoni chillout-páros. A duó már többször ígérte magát az eseményre, de most végül tényleg eljönnek, ráadásul nem dj-szettet hoznak, ahogy azt szokták általában a fellépéseiken, hanem igazi koncertet adnak.
Vágólapra másolva!

A Thievery zenéjét számos jelzővel le lehet írni: alapvetően chillout-szállongás (amire a lounge is megfelelő és divatos kifejezés lehet), hiphop-, bossanova-, funk, dub-, downtempo-, illetve újabban tempós tánczenei elemekkel dúsítva - ahogy ők mondják, céljuk a totális elszállás.

Híveiket a sajtónak adott nyilatkozataikon keresztül vakítják: Rob Garza korábban terroristaelhárító volt, míg zenésztársa, a nem kevésbé vagány nevű Eric Hilton a pénzügyi életben kereste kenyerét. Ebben lehet is valami - legalábbis hihetőbb egy kicsit, mint az, hogy egy bordélyban találkoztak először, még "lemezgyűjtő korukban". Első stúdiójuk pedig állítólag egy pornóvideo-forgalmazással foglalkozó haver pincéjében volt, ahonnan azonban kisvártatva menniük kellett, hogy komolyan vehessék a zenélést.

Most már saját stúdiójuk, sőt saját klubjuk és kiadójuk is van, mindkettő neve Eighteenth Street Lounge - mindez egy helyen. A Fehér Ház szomszédságában lévő épülettel szemben található másik klubjuk, a Red is, ahol azonban már inkább house-témákkal mozgatják az amerikai kormányzati város nem túl oldott népét.

Idei évük mozgalmas, egyben szomorú: február huszadikán meghalt állandó turnéénekesnőjük (aki ráadásul első három nagylemezükön is közreműködött), Pam Bricker. Ezután pár nappal pedig kijött negyedik sorlemezük, a Cosmic Game.

Feltehetőleg ezt az anyagot mutatják be a Volt közönségének is, valamikor július hatodika és kilencedike között (pontos program még nincsen). Rajtuk kívül a dzsesszt következetesen elektronikus alapokon játszó, német [re:jazz]-ről, a kubai zenét, a reggae-t, a salsát, a punkot és a skát harsányan vidámra vegyítő, francia Sergent Garciáról (és tizenkét fős zenekaráról), valamint a Thievery Corp.-hoz hasonlóan amerikai, dzsesszt és hiphopot kavaró Us3 kollektíváról derült ki biztosan, hogy fellép a Volton.