Bud Spencer versus Bugsy

Vágólapra másolva!
Ismét speciális Ablak-A-Dubra-esten jártunk az A38-on. A brit Freerange label csapott össze Nagáékkal, Bud Spencer pedig Bugsyval.
Vágólapra másolva!

Kicsit félve léptünk az A38 fedélközébe, mert legutóbb, az Elite Force-bulin alig jutott talpalatnyi hely, bár a zene akkor is kárpótolt. Ezúttal is sokan gyűltünk össze, de lehetett mozogni, és hamar hozzájuthatunk sörünkhöz is, ami nem utolsó szempont.

"Chi vs Freerange" - olvashattuk a flyeren. A Chi-féle brigádot - jelen esetben Nagát és Kevint - már jól ismerjük, most is hozták magukat. Ezúttal a brit Freerange vonultatott még fel érdemdús kollektívát, itt volt például a labelfőnök, Jamie Odell.

A Jimpster művésznevet viselő dj még 1996-ban alapította a labelt, amely a Chi Recordingshoz hasonlóan a stílusok átjárhatósága mellett tör lándzsát. Az évek során a Freerange nemzetközi címkévé nőtte ki magát, producerjei között találunk brazil, belga, olasz, amerikai, sőt magyar művészt is.

Jimpster mellett láthattunk még két kipróbált house-dj-t. A Switch duó egyik tagja, Dave Taylor aka Solid Groove járt már nálunk, a Volt Fesztivál AAD-estjén, illetve a Mokka Cukában is Kevinék vendége volt. A hiphop felől indult, de különböző nevek alatt jelentetett meg house- illetve dnb-számokat is. Társa, Trevor Loveys graffityművészből lett dj. A srácok 2003 óta zenélnek együtt, a Chemical Brothersnek és a Basment Jaxxnek is csináltak remixet.

Legismertebb számaik, a Get ya Dub On és a Get on Downz elhangzottak most is. Egyébként valóban nehezen lehetne stílushatárok közé szorítani a zenét, amit hallottunk. Könnyed, táncolható house-ok után pillanatok után törtütemekre tipegtünk. Míg a tánctér szélén a sörözgetős-lépetős bugi uralkodott, addig középen csujjogatós, sikongatós, együtt izzadós zakatolás zajlott. A vizuálosokra sem lehetett panasz, egyszer például a Banán Joe-nak öltözött Bud Spencer verte a ritmust Bugsy fején.

Peter Poppara

Fotó: Soundhead.hu