Pénteken ismét Cinetrip-tv a Filmmúzeumon - nézz bele az újévi adásba!

Vágólapra másolva!
Idén ismét jelentkezik a Filmmúzeumon a Cinetrip-tv adása. A műsor péntekenként látható este fél tizenegytől egyig (ismétlés kedden ugyanebben az időpontban), így most, január 7-én is. Vegyük sorra, mi lesz benne!
Vágólapra másolva!

A Rudas fürdő felújítása alatt (legutolsó információnk szerint márciusig tart) sem maradunk Cinetrip nélkül. A január elsején újraindult műsor mintegy szubkulturális lexikonként igyekszik működmi, amelyhez a vj-k képeikkel, a dj-k pedig lemezeikkel és hangtechnikájukkal járulnak hozzá. Ebből, a Cinetrip-atya, Laki reményei szerint "organikus, bauhaus-szellemű műsorfolyam" kerekedik majd.

Több, a partykról már ismert vizuális brigád kap megjenési lehetőséget a műsorban. Havonta tíz perc jut az Urban Undergroundnak, amelyet Bernáthy Zsiga - a Bernáthy and son-ból a fiú - és Gábor Marci alkot. Heti tíz perc Mátrai Miklós aka MPP-é, ő arcok fényképezésére szakosodott és fiatalsága ellenére több hazai és nemzetközi díjat birtokol. Heti háromnegyed órában osztják majd a képeket a Superstar vj's formáció tagjai, Vígh Dávid, Szauder Dávid és Bardóczki Antal. Havi kétszer tíz perc erejéig képernyőre kerül a Demoscene, azaz Ketzer András és Márta Krisztián képei.

A korábbi Cinetrip-tv-adásokhoz képest több rövid blokk tűzdeli a kép- és hangszőnyeget. Ilyen a Safe Sex, amely régi, fekete-fehér Super 8-as felvételek kavalkádja Laki-módra. Érdekesnek ígérkezik a Tv Shop: használhatatlan tárgyak árusítása rengeteg pénzért.

Ott van még a Curatorium: mániákus őrültek, elszántak, megszállottak bemutatása. Aztán Lakiék hosszú távú belassulási kísérlete, stílszerűen Belassulva címmel. Emellett Party Archive cím alatt válogatások láthatók az utóbbi évek Cinetrip-partyjainak legjobb audiovizuális szettjeiből, hetente háromnegyed órában. Végül az ötperces levezető szett, Aquarium címmel, sok hallal. Január végétől pedig a party.[origo].hu buliajánló rovata is színesíti a műsort.

A január 7-ei, második adás hevenyészett tartalomjegyzéke: egy Solid vj's-szett; Mátrai Miklós aka MPP képei; a Party Archive-ban a Dub Pistols Gluglu Fesztivál-os koncertfelvétele, valamint az idei Szigetről Naga, Photon és Shepheros. Mindez 130 percben.

Peter Poppara