Calibre az A38-on

Vágólapra másolva!
A legkurrensebb hazai dárenbézcsapatnak, a Bladerunnaznak sikerült az A38-ra vinni aktuális buliját, ahol a liquidfunk egyik nagyágyúja, az ír dj Calibre mc Fats-szel lendíti át a feltehetőleg a szeptemberi iskolakezdés megpróbáltatásait elfelejteni igyekvő közönséget.
Vágólapra másolva!

Dominic Martin aka Calibre mindössze négy éve tűnt föl a nemzetközi drum'n'bass-színtéren. Első slágere a Mystic volt, melyből egy jellegzetes szívbemarkoló és fülbemászó hangzásvilág bontakozott ki: fúvósok, valódi breakek, lágyság, de mindez diszkómentesen.

A belfasti Dominic már 1994 óta írt zenét: egy lemezt Loose Dragon, egy másikat pedig már Calibre néven adott ki. Az előbbi bemutatóján a dramabakeresztapa, Fabio rögtön lecsapott az ifjú tehetségre. A hírek szerint azonban Fabio ráült a szerzeményeire, azt szerette volna, ha csak ő játssza a zenéit.

Calibre-t azonban nem tudta sokáig aranyketrecben tartani, zenéi viharos gyorsasággal terjedtek el és lettek népszerűek. Klute, Total Science, illetve Marcus Intalex voltak a legnagyobb nevek azok közül, akik hamarosan elkezdtek vele dolgozni, számokat kunyerálni tőle. Utóbbi, ST Files és Calibre pedig létrehozta a Mistical produkciót.

Calibre miután elegett tett egy pár, például hospitalos remixfelkérésnek, saját kiadót alapított, Signature néven, melynek eddigi hat kiadványáról mindenki áradozik. Hamarosan megjelenhet egy korábbi, kiadatlan számokból álló Calibre-lemez is.

Vele lép a színpadra mc Fats, akinek legnagyobb előnye, hogy ha kell, énekelni is képes, ami nem túl gyakori az mc-knél. A Good Looking-os Conradhoz hasonlítják és szívesen hívják lemezfelvételekre is (többek között Hype-pal és Dillinjával dolgozott együtt).

Szombaton az A38-on Bratwa (Airbag/Tactile), Bal (Bladerunnaz), illetve Stealth és Sizenine (Bladerunnaz-Destroyerz) közös szettje egészíti ki a brit sztárok műsorát. A belépő elővételben háromezer forintba kerül, a helyszínen egy ötszázassal több.