Fénylények a Matáv-székházon

Vágólapra másolva!
December huszadika és január másodika között szabadtéri fényfestészeti kiállítássá változik a Krisztina körúti Matáv-székház, ahol az esti órákban minden nap "fénylények" veszik birtokba a homlokzatot és előkertjét, miközben szól a zene.
Vágólapra másolva!

A raypainting a Berkes Dóra képzőművész és Kozma Péter iparművész által kifejlesztett egyedi képzőművészeti eljárás, mely napjaink technológiáját ötvözi a hagyományos festészettel. Az üveglapra kézzel festett motívumokat nagyteljesítményű gépek segítségével épületek homlokzatára és közvetlen környezetére vetítik.

Az Európa-szerte elismert művészpáros különleges technikával készülő fényfestészete három év után most ismét látható lesz a Matáv-székházon. December huszadika és január másodika között szabadtéri fényfestészeti kiállítássá változik a Krisztina körúti épület, ahol az esti órákban minden nap "fénylények" veszik birtokba a homlokzatot és előkertjét. Az összesen százezer watt teljesítményű fényerő tizenkétezer négyzetmétert borít be.

Az alkotók mindenkit hívnak: "Gyere el, öltsd magadra a fénylényjelmezeket, mi pedig fotón megörökítjük, amint része vagy a festménynek. Akár továbbküldheted a képet ünnepi üdvözleted kíséretében!"

Sőt, ünnepi üdvözletet, vagy bármilyen más gondolatot, benyomást közzé lehet tenni a kiállítás alkalmából nyitott nyilvános blogon, iiletve ugyanide fényképeket is fel lehet tölteni. A legjobb hozzászólások és a legszebb képek alkotói között január másodika után értékes ajándékokat sorsolnak ki. Mi több: aki blogolt és meghagyta a postai címét a [email protected] címen, Matáv-esőkabátot és fénylényes mézeskalácsot kap.

Ami a blogot illeti: bejelentkezni a Freeblog.hu címlapján kell (név: fenyleny; jelszó: raypainting). Ha beléptél, klikkelj a "fénylények" blog linkjére. Hozzászólást publikálni a "bejegyzésekkel" lehet, a legfeljebb négyszáz pixel széles képeket pedig a képbeszúrás-ikonnal lehet kiválasztani, bevágni és méretben szerkeszteni. (Képfeltöltéshez menj az "intézőbe".)

A Raypainting-torony pontos címe: I. kerület, Krisztina körút 55. A helyszínen forralt bor, sült gesztenye és pogácsa, valamint huszonharmadikától minden este nyolctól különöző zenék várják az odalátogatókat. A belépés természetesen díjtalan. További információkért az [email protected] címre érdemes írni.

A kiállítást kísérő zenei programok:
23-án: dj Ritmo, Al-Matrub és Durunga
24-én: "dj" Kozma
25-én: Macskajancsi és Jungleboy (Chillektro)
26-án: Eskimoz (Gosi) és Teletrip (ambient, triphop, elektro)
27-én: Bloggface (Gas) Gasner János (Sziámi) és barátai (cyberjazz)
28-án: Fraktál-fúvósok + Kaos és Leengum
29-én: Öcsi bácsi + PDX, Kovács Linda Trió (dzsessz)
30-án: Tb Gon és TD (Slowmotion)
31-én: dj Dork és barátai
01-én: Janus (Cinetrip/Varázsszőnyeg)
02-án: dj Dork és barátai