Vágólapra másolva!
December 16-án, csütörtökön Világzenebazárrá alakul a Trafó Bár Tangó: a Subbacultha havi rendezvénysorozata, a BreakShit! klubest aktuális epizódja a modern hangzást az arab, afrikai és egyéb etnozenékkel társító dj Rupture-t látja vendégül.
Vágólapra másolva!

Az amerikai születésű, de Barcelonában élő Rupture-ról (Soot / Tigerbeat 6) ilyenformán joggal mondják, hogy etnobootleget játszik, de korábban tagja volt a Wax Poetic nevű acidjazz-formációnak is. A színpadon hiphopot, reggae-t, esetleg drum'n'basst elegyít bhangra, quaawali-quatsi, bollywoodi, indiai, arab "slágerekkel" - így születik az orientális diszkó, bármit is jelentsen ez.

A Jace Clayton néven anyakönyvezett srác tavaly járt már Magyarországon, mégpedig az Ultrahang Fesztiválon, ami sejtetni engedi, hogy a kísérleti zenék sem állnak tőle távol. Öt éve privát kiadója is van, a Soot, részben itt jöttek ki eddig a saját muzsikái - merthogy a dj-zés mellett számokat is ír.

A Világzenebazárnak persze nem ő lesz az egyetlen fellépője, a program például a magyar Extremophile liveacttel indul, aztán a Budhapest Souk System játszik Vázsonyi János szaxofonossal kiegészülve, a zárás meg dj Mesterházy (Syrup) feladata lesz. A látványról a BeatMap gondoskodik. Kezdés este kilenckor!

A beugró a helyszínen 1200 forint, de három szerencsés olvasónk ingyen juthat be. Játékunkon ugyanis Matyik Annamária, Sinkó László és Vidák Zoltán jegyet nyert, amilhez ezúton is gratulálunk. Mindannyiuknak levelet küldtünk a teendőkről.