Az orosz Vadim zenekarral érkezik az A38-ra - élő közvetítés!

Vágólapra másolva!
Már nem először és minden bizonnyal nem utoljára teszi tiszteletét hazánkban a nagy Oroszországból származó dj Vadim. Ezúttal viszont nem egyedül jön, hanem hozza magával az egész - éppen névváltoztatás alatt álló - Mini Russian Percussiont is. Magyar részről a Beat Dis és Keyser lesz a hangulatfelelős pénteken az A38-on. És az [origo>play]-en mindezt élőben követhetjük.
Vágólapra másolva!

Vadim már fiatalkorában megtette azt, amit a mi országunknak csak nehezen sikerült: hátat fordított az akkori Szovjetuniónak és elszakadt szülőhazájától. 1996-ban aztán letette a Ninja Tune-logóval díszített névjegyét, illetve az első lemezét is egyben, a kísérleti hiphop képzeletbeli asztalára.

A lemez címe USSR Repertoire lett, hogy bizonyítsa, szíve mélyén nem feledkezik meg hazájáról - az USSR elnevezést mindegyik albumán meghagyta. Aztán folytatta a sort az első korong anyagának újrakevert változatával a USSR: Reconstructionnel, majd 1999-ben a USSR: Life from the Other Side-dal, végül 2002-ben megjelent a USSR: The Art of Listening.

Vadim ígérete szerint a hétvégi fellépésen ízelítőt kap a nagyérdemű a jövő év elején megjelenő Children of Possibility, valamint a Russian Percussion live-lemezekről. Az eddig Mini Russian Percussion néven futó csapat a hajón már nem ezen a néven lép föl.

Ez a formáció Vadim zenéit egészíti ki ütűhangszerekkel, szkreccseléssel, valamint beatbox-elemekkel. Az igazi show után, Vadim nevéhez híven dj-zni is fog, és ha minden igaz, akkor hiphoplemezeket fog pakolni, de minden bizonnyal becsúszik majd néha más stílus is. A fanatikusok másnap Zágrábba is követhetik Vadimot és Yarah-t.

A Vadim előtti a bemelegítés feladata a Beat Dis formációra hárul. Dubcity Fanatikz gitárosa a Stopsonic tagjaival, egy hiphop-dj-vel és egy basszusgitárossal kiegészülve lép föl, de ott lesz Zaida, a Puerto Rico-i származású énekesnő is.

Forrás: ==
Forrás: ==

Az utóbbi egy évük mozgalmasra sikeredett, szinte az összes nagy nyári fesztiválon játszottak, de a Belga előzenekaraként, Varga Zsuzsa mellett, illetve néha még az Anima Sound System oldalán is felbukkantak. Amiben nincs is semmi meglepő, mivel mind a két csapat szombathelyi, ráadásul Prieger Zsolt, a zenekar menedzsere. És nemrégiben megjelent a zenekar első albuma is.

Másik magyar fellépő, a rendezvényt szervező Crate Soul Brothers dj-páros egyik fele, Keyser lesz. A Tilos Rádióban futó, Barázdán is csomót című műsorában átfogó képet kaphatunk az általa favorizált zenei stílusokból. A skála magába foglalja a nujazzt, a jazz-dance-t, a downtempót, a hiphopot, a deephouse-t, a funkot, a soult, az afrobeatet, a brazilt és latin-jazzt. Amilyen sokféle zenét játszik, legalább olyan sok helyen lépett már fel. A régi Tilos-partyktól kezdve, a Cinetripeken át a New York-i Tribeca Grand Hotelig szinte mindenhol bizonyított már.

2000-ben megalapította Shurikennel a Crate Soul Brotherst. Ezzel, valamint Erik Sumóval kiegészülve majdnem az összes európai országban elkápráztatták a közönséget különleges szettjeikkel. Így nem csoda, hogy több helyen is felfigyeltek rájuk, és több remixet is készítettek angol, német, osztrák kiadó részére.

Fotó: Djvadim.com