Halásztelek: pont a nyár végén

Vágólapra másolva!
Halásztelek-klasszikkal ért véget az openair-goaszezon. Az idei utolsó szabadtérin az Electric Universe-t hallhattuk.
Vágólapra másolva!

A hét második felében jellemzően esős, hideg idő miatt sokat agyaltunk, hogy menjünk-e Halásztelekre. A hely fekvése és a rendre késő szeptemberben megtartott "utolsó" haltelki bulik miatt láttunk ott már elakadt kocsikat, táncot az esőben, arccal a sárba beszélést.

Ezúttal kegyesnek mondható körülmények között érkeztünk meg a helyszínre. Könnyed parkolás után - ott szinte mindig élvezet -, az Oleg-Virág-szett végébe csapódtunk bele. A létszámmal semmi probléma nem volt, a szokásos nagyszámú csapat már javában ropta a termetes tűz körül.

Egy-két büfétúra után sok időnk nem maradt tökölődni, mert a hamburgi srác széles karcsapásokkal vette kezelésbe a pultot. Ennek eredményeképpen egy régi és teljesen új dolgokat is felvonultató live kerekedett, melyet láthatóan ő is élvezte.

Néha egy kis lazításért áttévedtem a chillbe is, ahol elkaptam az X Why Z név alatt síppal, dobbal és nádihegedűvel felszerelt akusztikus liveactet. Az oda-vissza utakon nyugtáztam, hogy a trixxes csapat és a Pumpui-gyerekek megint csak kitettek magukért a dekót illetően, tűzzsonglőrök és a fejlődő technika vívmányaival felszerelt uv-s műanyag bizbasszal játszadozók is színesítették a hangulatot.

Ezen kívül dekóelemként említhetjük a Bonzai-kupát is, melyet aznap nyert meg a Flamengoa csapata, és magukkal hozták megmutatni, ki a legfocisabb goás széles e világon. A büfé áraival nem volt semmi baj, sőt, jól felszerelt büfével volt dolgunk, kicsi és nagy fellerek, választék.

Cai és Sundi kicsit progresszívebbre vette a figurát a liveact után, volt egy-két igazi lépegetős-sárdagasztós darab is. Görgő is ennek szellemében szőtte tovább, még bőven sötétben átvéve a pultot.

Wegháé lett a reggel, de én ezt már meg sem tudtam várni, pedig még csapatunk dj-je, Garbo is hátra volt a chillben. Minekutána Wegha átvezényelte a nagyérdeműt a nagyszínpad elcsöndesedése után, nem is maradt annyira chill a chill, ahol D-Lay versus Balo, Garbo és Era is fellépett.

Greksa László

Halásztelek-kínálat, Halásztelek, Duna-part, 2004. szeptember 25.
Oleg, Virág, Electric Universe, Sundi, Cai, Garbo, Era, Görgő, D-Lay, Balo, X Why Y
Trixx

Fotó: Bimbi