Borjú a Vaskapunál

Vágólapra másolva!
A Vaskapu-kilátónál lenyűgőzőbb partyhelyszínt találni itthon ha nem is lehetetlen, de legalábbis nehéz. A tánctérről egyből Szlovákiára látunk és ha kedvünk úgy hozza, a buli után átruccanhatunk Szlovákiába olcsó és minőségi sört inni.
Vágólapra másolva!

Az idei Vaskaput szeptember közepén tartották, s mint mindig, most is a Mobocrats szervezőbrigád hívta a kalandtúrázást kedvelő partyarcokat Magyarország egyik, ha nem a legszebb partyhelyszínére.

A helyi érdekeltségű Mobocrats Nyugat-Magyarország északkeleti részén szervez bulikat, s úgy tűnik, feladatának elsősorban azt tartja, hogy a Dorog-Esztergom-Komárom háromszögben élők megismerjék a már minimum európai hírnévre szert tett Chi Recordings művészeit.

Ha délről, vagyis Budapestről érkezünk, a bulihelyszín felé még Esztergom előtt el kell fordulni jobbra. Kacskaringós szerpentineken haladunk eztán a hegytető felé, ahol viszont hirtelen botlunk bele a kilátó épületébe és a körülötte kialakított pihenőmezőbe.

Két éve jártunk itt eddig először és utoljára, amikor szintén egy Naga-Titusz-bulival kecsegtettek, ráadásul akkor ott volt a flyeren plusz csábításnak egy másik ősdéjé, Tádé neve is. Utóbbi akkor kissé csalódást okozott, viszont a másik kettő akkora bulit kreált a meglepően nagyszámú megjelentnek, hogy a térdünk is kifordult tőle vagy száznyolcvan fokban.

Most is hasonlóra számítottunk, a fölfelé vezető úton magabiztosan nyugtáztuk is, hogy a létszámmal most sem lesz baj. Az út mellett több száz méteren át sorjáztak az autók, de mikor odaértünk a helyszínre a tömeg és a hangulat kissé lanyhának tűnt. Beljebb merészkedve kiderült, hogyan is lehet az, hogy sokan vannak, de mégse elegen, illetve hogyan tud ennyi ember ilyen lagymatag hangulatban bulizni.

Fotó: Kis Annamari
Fine Cut Bodies

Az emberek behúzódtak az erős szél miatt a kocsmahelyiségekbe, ahol viszont óriási hangulatú - kocsmabuli alakult. Kint fáradhatatlanul görnyedt a hangkeltők fölé Kevin (aka Fine Cut Bodies), és mi is megsajnáltuk, ahogy dacol az orkánnal a lemezjátszó tűjét szorítva.

Nem is hagytuk magára egyik kiemelt figyelemmel kísért lemezlovaglónkat, szinte tüntetőleg kivonultunk a hajópadlóval fedett parkettre. A hajópadló egyébként az idei év új fejleménye volt, két éve szerencsére még nem találkoztunk ilyesmivel a Vaskapunál. Akkor a puha földbe süppedt a lábunk egy-egy lendületesebb tánclépéstől. Ehhez képest most a recsegő fadeszkákat döngettük.

Kisvártatva megérkezett maga Naga is, akivel egy kis szóváltás után kiderült, hogy mi vagyunk az első ismerős arcok a bulin. Eztán a közönséget is vizslatni kezdtük, s egyáltalán nem a szakmai kötelességből (vagy miből). Hamar rájöttünk, hogy inkább a környékbeliek jöttek föl ezen az estén a kilátóhoz. Igazából nem rossz, hogy már ebben a szűk régióban is ennyi embert mozgatnak meg a Chi lemezezői.

Fotó: Kis Annamari
Csak a kezét figyeld!

A reggeli pihenéshez már felmerészkedtünk a kilátó tetőtéri szobájába, ahonnan nemcsak a szlovák-magyar határt és nemrégen átadott párkányi Mária Valéria hidat láthattuk felülről, hanem a táncolókat is. Az ajtók tárva-nyitva voltak előttünk, mikor merészkedtünk, a ház láthatóan a partyért elkötelezett tulaja azonban mégis leküldött minket. Illedelmesen le is mentünk, majd rövidesen elhagytuk a helyszínt, de a kellemetlen záróincidens ellenére sem kellemetlen szájízzel.

Zubor Tamás