Megvannak a Dieselboy-nyertesek!

Vágólapra másolva!
A Circus Maximus tavaly bejáratott helyszínére hívja el szombatra az első számú amerikai jungle-dj-t, Dieselboy-t. A tököli reptér D hangárjába elkíséri őt mc Messinian, sőt ott lesz a holland Black Sun Empire is.
Vágólapra másolva!

Dieselboy, vagyis polgári nevén Damian Higgins már túl van a harmadik x-én (1972-ben született), de már tizennégy évesen break-táncos lett. Egyetemi évei alatt megismerkedett két rádiós dj-vel, akik beavatták a lemezezés rejtelmeibe. Aztán kapott is egy heti egyórás műsort egy helyi rádiónál, melyben technót pakolt orrvérzésig.

Nevét a netes csetelésnél használt Dieselből bővítette Dieselboy-ra, egyrészt mert egy helyi újságíró is Diesel néven publikált, másrészt mert tizenkilenc évesen is meglehetősen kölyökképű volt. Első mixéből mintegy százat tudott eladni a különböző rave-es levelezőlistákon - öt dollárért kínálta.

Hamarosan az egész amerikai keleti part meghatározó dj-je lett; elutazott Angliába, ahol az akkor éppen alakulófélben lévő Tech Itch gründolójával megalkotta a Scythe című számot, mely a kiadó második kislemezén jelent meg. Ekkor már törtekben utazott, s '96-ban a brit Suburban Base amerikai társkiadójának pedig megcsinálta első "hivatalos" mixét, a Drum & Bass Selection USA-t, majd egy év múlva a másodikat, a 97 Octane-t.

Ezek után Philadelphiába költözött, ahol a 611 Records dnb-részlegét vezette és a kiadó dizájnjáért volt felelős. 1998-ban első amerikaiként jelölték a Global Dj Mix Awards legjobb dramabás dj kategóriájára, melyet LTJ Bukemmel holtversenyben meg is nyert.

Következő nagy dobása még ugyanebben az volt, hogy elindította a philadelphiai Fluid Platinium klubestjét, mely máig meghatározó program az Egyesült Államokban. Aztán 2000-ben producerként is színre lépett, majd végigcsinált egy észak-amerikai turnét. Már-már agresszív, energikus stílusát atmoszférikus és futurisztikus jelzőkkel is illetik - hazai fellépésén is ilyesmit várhatunk tőle.

Jön vele a szintén amerikai mc Messinian, de megjelenik a holland Black Sun Empire, illetve a magyarok közül Palotai (Tilos Rádió), Sp és Scinetyc együtt, Axel egyedül (Circus Maximus). A látványt lézershow határozza meg, és lesz partybusz is: a Boráros térről este fél tíztől folyamatosan, minimum éjjel kettőig, de igény esetén tovább is.

A belépő elővételben háromezer forint (a helyszínen egy ötszázassal több), de négyen belépőt nyertek nálunk: Balog Dániel, Kőműves Bianka, Mészáros Noémi és Vágó Péter.

Fotó: Circus Maximus