Hybrid-evolúció: dance-csapatból dance-rock zenekar

Vágólapra másolva!
A Freee Magazin Hybrid-interjúja még a Gluglu Fesztválon készült, a Hybrid fellépése után. A terjedelmes beszélgetés résztvevői az egyik alapítótag Mike, illetve két nemrég csatlakozott tag, Adam és Alex voltak. És persze Candyflipper, az újságíró.
Vágólapra másolva!

A cédéiteken és a dj-mixeiteken hallottakhoz képest gyökeresen eltérő hangzást produkáltatok ma este.

Mike: Ez az egész akkor kezdődött, mikor a második albumunk, a Morning Sci-Fi munkálatai folytak. Alex, a dobosunk akkor már egy ideje velünk dolgozott, és akkor csatlakozott Adam és Tim is a csapathoz. Ekkor kezdtünk el valódi együttesként funkcionálni, hiszen addig jobbára csak mint stúdióproducerek dolgoztunk Chriss-szel. Már a kezdetektől fogva szerettünk volna azonban valódi élőegyüttesként fellépni. Egyre több az elektronikus zenét játszó csapat, akik többnyire két laptoppal meg keverőkkel felállnak a színpadra, és ennyi az egész. Mi ennél többet akartunk, egy komolyabb élő-show-t összeállítani. Aztán ahogy összeállt az együttes, ezzel a hangzásunk is megváltozott. Nagyon sok ötletünk volt, amin együtt kezdtünk dolgozni, Adam pedig szállította a szöveget és a vokálokat. Tovább szerettük volna vinni az egész élő elektronikus zenei koncepciót, nem egyszerűen egy dance-csapat lenni gitárokkal. Egyszerű lett volna szimplán kiállni két billentyűzettel meg gitárokkal, de ilyen már létezik. Ma már valódi együttes vagyunk, ahol minden tag egyenrangú félként vesz részt a kreatív munkában, és ez a harmadik lemezünkön fog leginkább megmutatkozni. Van ebben egy természetes fejlődés, hiszen mikor annak idején Chriss-szel zenélni kezdtünk, tisztában voltunk vele, hogy ezt akarjuk csinálni, csak akkor még nem igazán tudtuk, hogyan kell, és nem voltak meg hozzá az eszközeink. Mára összeállt a kép. Sok időbe telt, és a ma sem állt még meg ez a fejlődés, de a harmadik lemezünkön hallhatja majd igazán mindenki, hogy mit szerettünk volna mindig is létrehozni.

Adam: A második album elkészítése elég nehéz, főként ha az első nagyon sikeres és jelentős munka, mint ahogyan a "Wide Angle" volt az a srácoknak. Én csak a második lemez felénél kapcsolódtam be a munkába, addig nem is nagyon ismertük egymást. A második lemez valójában olyan, mintha két album lenne egyben, hiszen a felénél érkeztünk Timmel, és akkor kezdtünk el öten együtt dolgozni.

fotó: Freee Magazin
fotó: Freee Magazin

Tehát a harmadik albumot már végig öten fogjátok elkészíteni.

Mike:
Ahogy mondod, mind az öten írjuk. Ez lesz az első alkalom, hogy a teljes lemezen élő hangszerekkel fogunk dolgozni, valódi gitárok, basszusok és dobok fognak szerepelni a teljes produkcióban. Előtte nem sikerült megtalálni a megfelelő embereket, aztán szerencsénkre ráakadtunk Alexre, Adamre és Timre, és a munka során ez a live-csapat lett végül maga a Hybrid. Innentől pedig a Hybrid sokkal inkább fog hasonlítani egy rockcsapatra, a modern tánczenére utaló jellemzőkkel, mint a korai hangzásunkra. A következő lemezünk nagyon érdekes lesz, olyan, amit még sohasem hallottatok, és már a felvétele is nagy élményt lesz mindannyiunknak. Július első hetétől fogva dolgozunk rajta. Remélhetőleg jövő januárra, februárra készen leszünk vele.