Don't Cry for Me, Albertirsa! - Nyerj egyet a tíz belépőből!

Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek egyik legjobb nevű partyját rendezi péntek és szombat este nyolc között a Protoplazma, a progressive-psy hazai élcsapata. A Don't Cry for Me, Albertirsa! nevű programon számtalan liveact és dj buliztat.
Vágólapra másolva!

A szervezőcsapat "Live Progressive Disco Sound Systeme" mindjárt kuriózum: Oyle, Era és Görgő pakolássza a lemezeket, mialatt Fatima dobol, illetve Poti Bajint is szöszöl valamit a különböző gépekkel.

De ott lesz a mostanában kiterjedt bulgáriai psy-kapcsolatait Magyarországon futtató Kalumet (Alapzaj) is egy liveacttel, és akit elhoz erre a bulira a balkáni országból, az a Disham nevű chillout-live. A Turbopauza, vagyis a dj Wegha (Deepsmile) vezette live is megjelenik a színpadon.

Két német ugyancsak rak föl: Steven (Hadshot Records) már egy ideje hazánkban időzik, de most feltűnik majd a lemezjátszók mögött Cydata Waktu Loopával (Mindsound). Dj Galbóban pedig a Party.origo.hu főfotósát tisztelhetjük, aki a szervező Protoplazma színeiben bontogatja dj-szárnyait.

A vizuális környezet is párját ritkítja, hiszen ahogy a szervezők mondják, "hétdimenziós grafikák, fraktálok, háromdimenziós építmények, festmények és fotók hangos kiállítása - második rész" (tudniillik, az első tavaly ilyentájt volt) És akik megalkották: Jahu, Pintio, Chill, Rabbit, Aje, Zsaresz, Reti, Krammer, Layo, azaz a Psychedeliart Prototales Crew.

További extrák: a Tűzmadarak tűzzsonglőrködése, a Kékpont ártalomcsökkentő szolgálata, a sörsátor, a teaház, az uv-shop, masszázs, friss gyümölcs, valamint játszóház.

A helyszín egy szinte érintetlen albertirsai vidék, egy nagy erdei tisztás, körötte hatalmas fákkal. A 4-es főúton haladjunk Budapest felöl Albertirsáig, majd menjünk egy kicsit Szolnok felé, egészen az 54-es kilométertábláig.

A belépő egész héten ezerötszáz forint (a helyszínen egy ezressel több), de tíz olvasónk ingyen mehet be, ők azok: Virág Árpád, Kovács Judit, Mauer Béláné, Tóth Éva, Opavszki Hedvig, Dömök Adél, Tiszó Eszter, Szőke Edit, Mészáros Ildikó, Szulinszki Anna.