I Love Deep

Vágólapra másolva!
A Freee Magazin első szabatéri I Love Deepjén ugyan még nem volt éjszakai forróság, de a jelenlévő lemezlovasok - köztük a legnagyobb sztár, Timewriter - mindent megtett a résztvevők felmelegítéséért.
Vágólapra másolva!

Általános az öröm a partyarcok körében a lassan, de biztosan kibontakozó nyár miatt. Egyrészt ez az évszak eleve több lehetőséget ad az éjszakai zenés kikapcsolódásra, másrészt pedig végre megindulhatott a szabadtéri bulik sorozata.

A nagy hagyományokkal rendelkező I Love Deep partyk eddig kivétel nélkül klubokban, zárt helyen voltak, most először tapasztalhatta meg a közönség, hogy milyen érzés szabad ég alatt, friss levegőn befogadni az ilyen környezethez egyébként remekül illő deephouse-ritmusokat.

Csalódás nem ért senkit, ezt már elöljáróban leszögezhetjük, legfeljebb az ideálisnál úgy tíz fokkal alacsonyabb hajnali hőmérséklet miatt elégedetlenkedtek a fázósabbak, és azok, akik lusták voltak testmozgással kompenzálni a hőveszteséget.

A tánchoz szükséges talpalávalóról kiváló lemezlovasok egész sora gondoskodott. Tomahawk bevezetőjéről sajnos lemaradtunk, éjfél környékén már Pedro pakolta korai időponthoz illő, könnyed lemezeit. Az általa megkezdett finom vonulatot Dandy vezette tovább, de az egyre növekvő létszámú tömeg már megkövetelt néhány pattogósabb, energikus felvételt is, melyek persze még mindig a stílus határain belül maradtak. Semmi veretés, semmi csattogós őrület, mégis megvoltak a minden partyra jellemző zenei csúcspontok, amikor egy emberként mozdul mindenki.

fotó: Janka Tamás
fotó: Janka Tamás

És a java még csak ez után következett. Színre lépett a deephouse német guruja, Jean F. Cochois, akit The Timewriter néven ismer és tisztel az igényes zenékre nyitott közönség. A könnyed ritmusok közé egyre több érzelmes dallam került, hallhattunk néhány saját szerzeményt és olykor a minimállal kacérkodó különleges darabokat - innentől tényleg csak az panaszkodott a hidegre, akit nem késztettek önfeledt táncra Timewriter lemezei; a közönség nagyobbik része alaposan kimelegedett.

A szintén kuriózum Timewriter-Budai back-to-back alatt a hőmérséklet elérte negatív csúcspontját, így kissé vacogva hazaindultunk, de ahogy minket is, bizonyára mindenkit megvigasztal a tudat, hogy a következő I Love Deepen már júliusi meleg lesz, és a hibátlanul bemutatkozó Timewriter mellett ott áll majd a pultban barátja és szerzőtársa, Terry Lee Brown Junior is.

Balu

I Love Deep, Citadella-garden, Freee Magazin, 2004. június 26.
Tomahawk, Pedro (Tilos), Dandy, The Timewriter, Budai (Egoist/Freee)

fotó: Janka Tamás
fotó: Janka Tamás