Szombaton Deep Dish

Vágólapra másolva!
A nyár még mindig csak félgőzzel üzemel, nem úgy a siófoki Palace: hétvégére olyan zenei ritkaságot kínál, ami nem feltétlenül csak a klubzenét kedvelőket érdekelheti. A szombati vendég, a Deep Dish (Yoshitoshi Records) egyike azon kevés formációknak, amelyek egyfajta átjárásra törekszenek az elektronikus és a pop-, sőt rockzene között. Fellépésére tíz szerencsés olvasónk nyert jegyet.
Vágólapra másolva!

Az iráni születésű amerikai duó az említett átjárást - saját szerzeményei mellett - más művészek számainak átértelmezésével igyekszik megteremteni. Hogy mást ne mondjunk, 2002-ben Grammy-díjat kapott a népszerű angol énekesnő, Dido Thank You című dalának remixéért.

Nem túlzás, hogy Ali Shirazinia és Sharam Tayebi ma már a világ egyik legkeresettebb remixerpárosát alkotja. Olyan előadók bízták már rájuk egy-egy számukat, mint Madonna, a Depeche Mode, a Pet Shop Boys és a Rolling Stones, és nyitottságukat bizonyítja, hogy nem riadtak vissza egy 'NSync-remixtől sem.

Közben saját pályájukon, a progresszív tánczenék területén ugyancsak nagy tiszteletnek örvendenek. Mindennél többet mond, hogy a neves Global Underground kiadó mixalbum-sorozatának 21. (Moscow) és 25. (Toronto) darabját is ők készíthették el.

A Deep Dish tagjainak fellépése elsősorban azért lesz különleges, mert egész éjszakás produkcióval készülnek. Rajtuk kívül egyedül a bemelegítő szettért felelős, szintén amerikai Dean Coleman áll majd a lemezjátszók mögött, akinek neve mellesleg szintén jól cseng a műfajban.

A fő programon kívül a Palace kertjében is szólni fog a zene szombat éjjel. Itt az olasz Alex Elle, valamint két magyar dj, Tommyboy és Clark válogat majd vélhetően könnyedebb muzsikákat.

Galambos Péter

2004. július