Az amerikai kormány az ötcsillagos törésbiztonsági kategóriába sorolta a Kia Sportage modellt

Vágólapra másolva!
A szabadidőautó alapmodellje ötcsillagos törésbiztonsági eredményt ért el a frontális és oldalütközéses törésteszteken.
Vágólapra másolva!

A 2007-es Kia Sportage megkapta a lehető legmagasabb, ötcsillagos törésbiztonsági minősítést, minden üléspozícióra. A frontális és oldalütközéses törésteszteket az NTSHA, az Amerikai Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumának Közlekedésbiztonsági Hivatala végezte.

"Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Sedona (egyes piacokon 'Carnival') és az Optima (egyes piacokon 'Magentis') modelljeink után a Sportage is megkapta idén az ötcsillagos törésbiztonsági minősítést az NHTSA-tól," - mondta Len Hunt, a Kia Motors America alelnöke és operatív igazgatója. "Ez a minősítés újabb bizonyítéka annak, hogy a Kia által kínált csúcsminőségű autók nem csak kényelmesek, de nagyon biztonságosak is."

A sportos és robosztus stílusú Sportage elsősorban a lélekben fiatal vásárlók igényei szerint készült, de gazdag alapfelszereltségének köszönhetően az ár/érték arányt előtérbe helyező vevők számára is kitűnő választás. A Kia hagyományosan nagy hangsúlyt fektet autói biztonságára, ezért a Sportage alapfelszerelései között megtalálható a hat légzsák (vagyis a két első légzsák, az ülésekbe szerelt oldallégzsákok és az utastér teljes hosszát védő függönylégzsákok), valamint a négy kerékre ható blokkolásgátló fékrendszer (ABS), a kipörgésgátló (TCS) és az elektronikus stabilitásellenőrző rendszer (ECS).

A Sportage kitűnő ár/érték arányához gazdag alapfelszereltség tartozik. A Sportage kétféle felszereltségi szinttel érhető el: az LX modellek 2.0 literes négyhengeres, vagy 2.7 literes V6-os motorral rendelhetők, míg az EX felszereltségű modelleket alapáron V6-os motor hajtja. Minden Sportage modellben alapfelszerelés a sötétített hátsó üveg, az elektromos ablakemelők, az elektromosan állítható tükrök, a tetősín, a CD-s autórádió hat hangszóróval és a 16 collos könnyűfém keréktárcsák. A V6-os modellek alapfelszerelését sebességtartó automatika egészíti ki. A V6-os LX modellekhez Sport csomag rendelhető. A Luxus csomag csak az EX modellekhez érhető el. Mindkét felszereltségi szinthez opcióként rendelhető az állandó elektronikus vezérlés alatt álló, igény szerint működésbe lépő négykerék-hajtás és a keréknyomás ellenőrző rendszer (TPMS).

A kormány által kiadott biztonsági minősítés a Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) Újautó-értékelési programjának része.

(x)