Kövér: békés hangulatban többen mentek volna el

Vágólapra másolva!
Az előzetes adatok szerint úgy tűnik, az önkormányzati választási részvétel magasabb lesz, mint a négy évvel ezelőtti, ugyanakkor jelentősen alulmúlja azokat a várakozásokat, amelyek az előzetes felmérésekből fakadtak - mondta Kövér László, a Fidesz alelnöke. A politikus elmondta: a párt demokráciavonalára több száz bejelentés érkezett különböző visszaélésekről.
Vágólapra másolva!

A Fidesz Lendvai utcai székházában tartott sajtótájékoztatót röviddel az önkormányzati választások után Kövér László a Fidesz országos választmányának elnöke és Katona Kálmán fővárosi listavezető. Kövér László reményét fejezte ki, hogy a választások tisztaságához nem férhet kétség, aminek azonban szerinte ellentmond, hogy a párt demokráciaközpontjába több száz bejelentés érkezett.

Mint a politikus elmondta, ezek között voltak kampánycsendsértésekről, sérült szavazóurna-szalagokról és mozgóurnák lepecsételetlen szavazólapjairól szóló bejelentések, de volt olyan hívás is, ami arra figyelmeztetett, hogy a mozgóurnákkal ellenőrizetlen számban vittek el szavazólapot.

Vége a szavazásnak/onkormanyzati/20021020vege.html2006-ban külföldiek is szavazhatnak majd/onkormanyzati/200210202006ban.html

Kövér megköszönte, hogy a választók 1998-hoz képest idén nagyobb számban járultak az urnák elé. Köszönetet mondott azért, hogy a választások tisztaságára tavaszhoz képest éberebben figyeltek az emberek, és megköszönte azoknak a választóknak a szavazatait, akik a polgári oldal jelöltjeire adták voksukat.

Katona Kálmán megjegyezte, hogy Budapesten többen mentek el szavazni mint az országos átlag, szerinte ez arra utal, hogy az emberek átérezték: a város jövőjéről, egy korszerűbb jövőről van szó.

Kövér László szerint a Fidesz, a korábbi helyhatósági választásokat figyelembe véve, összességében elégedett a részvétellel. Hozzátette: talán, ha az elmúlt hónapok kormányzati politikája nem a konfliktuskeresésre, a konfrontációra, az ellenzék lejáratására irányult volna, akkor egy békésebb hangulatban ennél is magasabb részvételre lehetett volna számítani.