Orbán: dohányzás helyett figyeljenek a szavazatszámlálók

Vágólapra másolva!
Ha az önkormányzati választások szavazatszámlálói nem kellően alázatosak és kitartóak, akkor nem fogunk győzni - mondta Orbán Viktor. A volt miniszterelnök szerint a bizottsági tagok nem mehetnek ki cigarettázni és ebédelni, mert folyamatosan figyelniük kell a választás napján.
Vágólapra másolva!

Azok, akik a szavazatszámláló bizottságban vállalták a szolgálatot, nem tudják, hogy ők a legfontosabbak, és minden rajtuk fordul meg, ha kellő kitartással és alázattal nem szolgálják végig az önkormányzati választás napját, akkor nem fogunk győzni - figyelmeztette hallgatóságát Orbán Viktor szombati, Hevesen rendezett fórumán. A volt miniszterelnök ismételten felhívta a szavazatszámláló bizottságban részt vevőket, hogy a szavazás teljes időtartama alatt figyeljék a történéseket.

Az [origo] választási oldala/onkormanyzati/index.html

"Nem lehet hazamenni ebédelni, nem lehet kimenni cigarettázni, mert addig csalafinta dolgok történnek odabent. A törvényesség betartásáért végig kell küzdeni azt a napot" - mondta. Orbán Viktor szerint ez a tanulsága az áprilisi választásoknak, valamint az, hogy az ellenfél igen jól szervezett. Szavai szerint jól ismerik egymást, megvannak a régi összeköttetéseik, és még a választások napján is felkeresik, figyelmeztetik egymást, nehogy egyetlen voks is elvesszen. A szónok arra kérte hallgatóságát, viselkedjen hasonlóan jövő vasárnap.

"Ha mi, a polgári oldal választói nem leszünk képesek arra, hogy éppen olyan szervezetten menjünk szavazni, nemcsak hogy nem fogunk nyerni, hanem meg sem érdemeljük a győzelmet" - fogalmazott Orbán.

Orbán szerint minden eladó

A volt miniszterelnök kitért a gazdaság jelenlegi helyzetére is. Azt mondta: a magyar gazdaság ma bénult, mert a vállalkozók várnak, nem tudják ugyanis, hogy a kormány döntéseiből milyen jövőkép rajzolódik ki. "A napokban döntés született arról, hogy lényegében minden eladó" - tájékoztatta a megjelenteket a volt miniszterelnök. Ezzel kapcsolatban arra szólította fel a polgári oldalon lévőket, hogy keressék meg a környezetükben élő szocialista szavazókat, és győzzék meg őket arról: ellenezzék közösen a privatizáció újraindítását. Orbán Viktor szerint ugyanis ezzel a lépéssel a szocialista szavazók sem értenek egyet.

A polgári körök szerepéről szólva Orbán Viktor kijelentette, hogy azok nem a politikai pártok hátországát szervező társaságok, hanem olyan szerveződések, amelyek köré építhető majd a nemzeti egység. Vélekedése szerint a nemzeti egységet eddig azért nem sikerült felépíteni, mert úgy gondolták, hogy azt a pártideológiák mentén lehet létrehozni. "Ha lesz valaha nemzeti egység, akkor az a számunkra legfontosabb emberi értékeket képviseli majd, a bizalmat, a barátságot és a szeretetet" - hangoztatta.