Fidesz-MDF vita a XII. kerületben

Vágólapra másolva!
Az MDF XII. kerületi szervezete jogsértőnek tartja Mitnyan György fideszes polgármesterjelölt plakátjait. Azokon ugyanis az MDF emblémája is szerepel, pedig a Fórumnak saját polgármesterjelöltje van. A vita ellenére fideszesek biztosra veszik és az MDF-esek még lebegtetik, hogy végül Mitnyan mégis közös jelölt lesz.
Vágólapra másolva!

A XII. kerületben a Fidesz és az MDF helyi szervezetei nem tudtak megegyezni a közös jelöltállításban: képviselő- és polgármesterjelölteket is egymás ellen indít a két párt. Az előzetes megegyezés már elvben megszületett, de az MDF-esek végül elfogadhatatlannak tartották, hogy a Fidesz egyedül akarja meghatározni a jelöltek listáját.

Ennek ellenére a fideszes jelölt, Mitnyan György plakátjain az MDF emblémája is szerepel, holott az MDF-nek saját polgármesterjelöltje van Salamin András személyében. A kerületi fórumosok ezért panasszal fordultak a helyi választási bizottsághoz. A testület 3-án felszólította a Fideszt, távolítsák el az emblémát a plakátokról. Kosztolányi Dénes, a Fidesz kampányfőnöke szerint MDF-esek utólag ragasztották ki az emblémákat a plakátokra. Két nappal Kosztolányi nyilatkozata előtt azonban a helyi fideszesek közleményükben arra emlékeztettek, hogy jogosan használják az MDF emblémát, mert egy korábbi, az egész fővárosra érvényes megállapodás szerint az MDF is Mitnyant támogatja, és csak egy marginális csoport áll Salamin mögött.

Miközben a plakátvita tovább rontotta a két párt helyi szervezeteinek viszonyát, Salamin András nem tarja kizártnak, hogy esetleg visszalépne a fideszes jelölt javára. Azt javasolta, hogy a MIÉP-et is vonják be a választási szövetségbe, így három helyett csak egy jobboldali jelölt versengene a címért.