Demszky.hu cáfolja a fopolgarmester.hu-t

Vágólapra másolva!
Demszky Gábor főpolgármester honlapja, a Demszky.hu pontról-pontra veszi azokat a vádpontokat, amelyek a Fidelitas által készített fopolgarmester.hu oldalon illették a városvezetést. Eszerint Rogánék nem néztek utána a tényeknek, mert például kerületi hatáskörbe tartozó intézmények miatt hibáztatták Demszkyt.
Vágólapra másolva!
Demszky Gábor honlapjahttp://www.demszky.hu/intro.html

A főpolgármester a saját honlapján, a Demszky.hu oldalon reagált a tegnap útjára bocsátott fopolgarmester.hu-n található vádakra, amely a jelenlegi főpolgármester leváltásáért kampányol. Az oldalt a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas készítette, hat témakörben csoportosítva állításait, hogy miért kell váltás a város élén: levegő, közlekedés, lakáshelyzet, betegségek, bűnözés és kosz.

A Demszky-ellenes honlapon olyan állítások olvashatók, mint például az, hogy Demszky megszüntetett 24 óvodát. A válasz szerint csak a kerületek tartanak fenn óvodákat, a főváros nem, így nem szüntethettek meg egyetlen egyet sem. Ugyanígy Demszkynek róják fel, hogy 30 százalékkal csökkent a mentőautók száma, míg a mentőautókat az Országos Mentőszolgálat tartja fenn, aminek a felügyeleti szerve az Egészségügyi Minisztérium. A kőbányai gyerekek a budaiakéhoz képest rosszabb életkilátásaiért is Demszkyt okolják, noha az életminőségbeli különbségek minden világvárosra jellemzőek - áll a főpolgármester oldalán közölt válaszban.

Az olyan állításra, amelyet nem lehet pontos tényekkel cáfolni, mint például azt, hogy a BKV még az esti, üres utcákon is képtelen pontos lenni a következő választ adta a Demszky.hu: "Rogán Antal (a Fidelitas alelnöke) nyilván stopperrel a kezében áll a buszmegállóban, majd miután méltatlankodva nyugtáz félpercnyi késést, átnyargal egy másik éjszakai járat megállójába, ahol szintén elvégzi ugyanezt a műveletet. Az esti időszakban kisebb a forgalom, így a meghirdetett menetrendet a járművezetők be tudják tartani, így nagyobb késések nem keletkeznek a vonalakon."