Orbán: Kitartó szavazatszámlálókra lesz szükség

Vágólapra másolva!
Önbecsülésre és önbizalomra buzdította szimpatizánsait Orbán Viktor a Polgári Fórum elnevezésű hétfői, budapesti rendezvényen, ahol a parlamenti ellenzék által támogatott, budai kerületekben induló polgármester-, illetve képviselőjelölteket mutatták be.
Vágólapra másolva!

A volt miniszterelnök szerint a választásokon történő sikeres szereplés feltétele, hogy kellő önbecsüléssel, emelt fővel tudják vállalni az elmúlt négyéves kormányzás eredményeit. Orbán párhuzamot vont a parlamenti és az önkormányzati választások között és figyelmeztette a jelenlévőket minden egyes szavazat fontosságáról.

Szavai szerint 1.500 szavazat döntötte el a parlamenti választások kimenetelét ezért lehetségesnek tartja, hogy az önkormányzati választások végeredménye még kevesebb vokson múlhat.

Orbán Viktor szavai szerint könnyen kiírhatja magát a magyar közélet történelmi kézikönyvéből az, aki nem ismeri fel az "egy a tábor, egy a zászló" kortanács fontosságát. A Centrum pártra utalva ismét figyelmeztette a választópolgárokat, hogy aki a Centrum pártra szavaz a baloldal malmára hajtja a vizet.

Kitért arra: nem csak jó jelöltekre, hanem kitartó szavazatszámlálókra lesz szükség az október 20-i önkormányzati választásokon. Mint mondta: senki nem engedheti meg magának a szavazatszámlálás napján, hogy hazamenjen ebédelni, vagy hogy kimenjen cigarettázni, mert "ez alatt furcsa dolgok szoktak történni".

A volt miniszterelnök ismételten kormánya javára írta a mostani kormány eddigi sikereit és borúlátóan nyilatkozott a Medgyessy-kormány további működéséről.

A Magyar Televízió elnökválasztása kapcsán helyeselte a kuratórium elnökségének döntését, hogy nem szavaztak meg egy olyan tévéelnököt, aki nem mindenkinek az igényét elégítette volna ki.

Orbán Viktor szólt arról, hogy talán már ezen a héten benyújtják a közszolgálati televízió kettéosztására vonatkozó törvénymódosítást, amely szerinte elengedhetetlen az uniós csatlakozáshoz és az azt megelőző alkotmánymódosításhoz.

Orbán Viktor kitért a polgári körök jelentőségére is, mivel meglátása szerint ezek köré épülhet majd fel a nemzeti egység.

A volt miniszterelnök beszéde előtt Katona Kálmán, a Fidesz-MDF-MKDSZ budapesti listájának vezetője úgy fogalmazott: új ember kell a főváros élére. Nagy Gábor Tamás az I. kerületben, Bencze B. György, a II. kerületben, Juhos Katalin a XI. kerületben, Mitnyan György pedig a XII. kerületben méretteti meg ismét magát a polgármesteri posztért.