Egységes parkolási rendet tervez Gy. Németh

Vágólapra másolva!
A főváros egész területén egységes parkolási rendszert alakítana ki megválasztása esetén Gy. Németh Erzsébet szocialista főpolgármester-jelölt. Célja, hogy az autósok egyetlen parkolókártyával is bárhol leállhassanak Budapesten.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester-jelölt az I., II., V., VI., VII. és XIII. kerületi szocialista polgármesterjelöltekkel pénteken folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón elmondta: a ma egymással nem kompatibilis parkolóórákat az egész fővárosban egységes szerkezetekre cserélné ki, hogy az autósok egyetlen parkolókártyával is bárhol leállhassanak Budapesten. Hozzátette, a bevételek elszámolási rendszerét úgy alakítaná ki, hogy a kerületi önkormányzatok, illetve a fővárosi önkormányzat számára pontosan követhető legyen a parkolási díjakból származó részesedés.

Gy. Németh megszüntetné a kétórás parkolási időkorlátot, hogy aki meg tudja fizetni, hosszabb időre is az adott helyen hagyhassa járművét. Emellett olyan tarifarendszert alakítana ki, hogy az újonnan leállni szándékozó autósoknak is maradjon hely a parkolókban.

A főpolgármester-jelölt a tervei közé sorolta a szombati ingyenes parkolás bevezetését a fővárosban, melynek hatására véleménye szerint a kisebb üzletek is nagyobb forgalomhoz jutnának a bevásárlóközpontokkal szemben.

Gy. Németh Erzsébet a vállalkozóknak, lakosoknak kialakított parkolási kedvezmények "anomáliáit" is szeretné megszüntetni, amiről tárgyalásokat tervez a kerületi polgármesterekkel. Kijelentette: a parkolási lehetőségek kialakítását közlekedésszervezési és nem bevételszerző eszköznek tekinti, ezért ennek megfelelő szabályozást kíván kialakítani a véleménye szerint "autósbosszantó" jelenlegi rendszer helyett.