Visszalép az SZDP jelöltje Schmitt javára

Vágólapra másolva!
Sztankovánszki Tibor, a Szociáldemokrata Párt főpolgármester-jelöltje visszalép Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által is támogatott független főpolgármester-jelölt javára.
Vágólapra másolva!
Budapest/onkormanyzati/20020919budapest.htmlAz [origo] önkormányzati választási oldala/onkormanyzati/index.html

Sztankovánszki Tibor, a párt elnöke szerdán Budapesten a bejelentést követően azt is közölte az újságírókkal, hogy a Szociáldemokrata Párt felkéri szavazóit, hogy Schmitt Pált támogassák voksaikkal.

Szerinte három igazán esélyes jelölt indul a főpolgármesteri címért az önkormányzati választásokon. Hozzátette: Schmitt Pált korrekt politikusnak tartja, aki a fair play szabályait követi a közéletben, ahogyan annak idején sportolóként is tette.

A visszalépő jelölt elmondta azt is, hogy korábban egyeztetett Schmitt Pállal, aki megválasztása esetén igényt tartana segítségére, főként a budapesti belvárosi és panelházak rekonstrukcióját érintő kérdésekben.

Sztankovánszki hozzátette: gazdaságpolitikai szempontból az SZDP nem tartja baloldali pártnak az MSZP-t, és jelenleg nincs is párbeszéd a két szervezet között, így fel sem merült, hogy Gy. Németh Erzsébetet támogassa az önkormányzati választásokon.