Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Medgyessy útfejlesztési programot ígér

Vágólapra másolva!
A kormány második száznapos programja szerint át kívánják adni a kihasználatlan laktanyákat és repülőtereket az önkormányzatoknak, s e létesítmények hasznosítását regionális adókedvezményekkel segítenék - erről Medgyessy Péter miniszterelnök szerdán Vácon, egy helyi kampánynyitó gyűlés előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt.
Vágólapra másolva!

A kormányfő elmondta: a térség infrastrukturális fejlesztési tervei között szerepel, hogy - ha nem is a közeljövőben - az M0-ás utat összekötik a 2-es és s 10-es úttal. A közlekedés feltételeinek javítása érdekében pedig a későbbiekben megteremtenék az M0-ás körgyűrű új szakaszának továbbépítésével az M3-as és az M5-ös autópálya közötti összeköttetést.

A miniszterelnök hozzátette: a kormány elképzelése szerint indokolt, hogy 2006-ig megkezdjék egy új Duna-híd építését Budapesttől északra. Kérdésre válaszolva Medgyessy Péter utalt rá, hogy a kormány, az MSZP és személyesen az ő népszerűsége is megerősödött az elmúlt hetekben a közvélemény-kutatások tanúsága szerint, s a szocialistáknak jelenleg 15-17 pontos az előnye a Fidesszel szemben. Hozzátette: ez az előny azonban a dolgok természetes rendje szerint valószínűleg mérséklődni fog a következő időszakban, illetve bizonyos hullámzások jellemzik majd.

A kormányfő arról is szólt, hogy a kormány a szakszervezetekkel párbeszédre, megegyezésre törekszik. Mint aláhúzta, maga is személyesen részt vett két érdekegyeztető tanácsülésen és a tárgyalásokat tovább kívánják folytatni a szakszervezetekkel. A sajtótájékoztatót követően Medgyessy Péter részvételével megtartott kampánynyitó gyűlésen bemutatkozott Both János, a város MSZP támogatta polgármesterjelöltje.

Az 52 éves mérnök-közgazdász, országgyűlési képviselő elmondta: amennyiben a legtöbben rá szavaznak október 20-án, úgy elsődleges feladatának a település dinamikus fejlődése előmozdítását tekinti. Ugyancsak az elképzelései között szerepel, hogy Vác mindinkább a kisrégió központjává váljon, s a demokráciát erősítve, a fontos kérdésekben az eddigieknél nagyobb mértékben kérjék ki a lakosság véleményét is.

A rendezvény színhelyén, a városi művelődési ház előtt, egy hozzávetőleg száz fős csoport, transzparensekkel felszerelkezve, Medgyessy Péter lemondását követelte. Rendőri beavatkozásra nem került sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről