Vágólapra másolva!
Olvassa el az [origo] összeállítását az önkormányzati választásokon várható legnagyobb küzdelmekről.
Vágólapra másolva!

Kósa választási csalással vádolja az MSZP-t

Kósa Lajos debreceni polgármester szerint az MSZP választási csalást követett el azzal, hogy júliusban a törvényes határidő után a választókörzetek határainak módosítását kérte a megyei főjegyzőtől. A csalással vádolt Juhászné Lévai Katalin becsületsértés miatt feljelentette Kósát.

Demszky-Schmitt vita a környezetvédelem miatt

Schmitt Pál jobboldali főpolgármester-jelölt augusztusban megállapodást írt alá a Levegő Munkacsoporttal, amelyben vállalja, hogy a környezetvédelmet kiemelt ügyként kezeli, nem épít be zöldterületeket. Demszky Gábor főpolgármester az aláírás után azonnal támadásba lendült: értelmezése szerint Schmitt a megállapodásban azt is vállalta, hogy lebontatna utakat, nem építene újabb hidakat, viszont útdíjat vezetne be.

Volt és jelenlegi fideszesek harcolnak Szombathelyen

Szombathelyen Szabó Gábort indítja a Fidesz-MDF, akit 2000-ben kizártak a megyei pártszervezetből. A négy éve Fidesz-támogatással indult Prugberger Emilt most egy civil szervezet indítja. Gombás Endre is 2000-ben lépett ki a Fideszből, miután drasztikusan csökkent a párt támogatottsága. Most őt is civil szervezet indítja.

Nagyágyúk csatája Székesfehérváron

A baloldal egy jelöltet állít, míg a jobboldal nem tudott megállapodni az összefogásról, így három jobboldali jelölt is indul. A Fidesz és az MSZP egy-egy országgyűlési képviselőt, az MDF és a MIÉP pedig a városi elnököt indítja polgármesterjelöltként.