Brazil rabnők szépségversenye

Vágólapra másolva!
Unalmas az élet a riói Talavera Bruce börtönben, így a hosszabb beutalóval érkezett turnus tagjai szerveztek maguknak egy szépségversenyt. Erre persze azonnal rámozdultak a fotósok is.
Vágólapra másolva!

Tizenhét női rab került be a napokban megrendezett szépségverseny döntőjébe, írja a Reuters. A lányok egy versennyel kívánták feledni ideiglenesen a sanyarú helyzetet, így felvonultak rövid, levágott szárú farmerben, fürdőruhában és végül hosszú ruhában is. A három mustra közt a rabnők Madonna zenéjére és némi rapzenére vonaglottak.

Forrás: EPA

A börtönben két éve kezdődtek a reformok, melynek egyik eredménye a szépségverseny. Itt 310 elítéltet tartanak fogva és a hírek szerint korábban igencsak szegényesek voltak a körülmények - ám ez mostanában megváltozott. A vezetők is szeretnék, ha valami kulturális élet is lenne a rácsok mögött, így tanfolyamokat is szerveznek, színházi előadásokat is láthatnak a rabok és saját újságjuk is van. 22 külföldi nőt is fogva tartanak a Talavera Bruce börtönben, közülük a legtöbben kábítószer-kereskedelem miatt kerültek be. Maria Aguilera is drog miatt ül: "Ez csodálatos élmény volt mindannyiunk számára. Így elviselhetőbb a benti szenvedés" - lelkendezett a bolíviai lány.

Forrás: REUTERS

A győztes egy 25 éves portugál hölgy, Elisabeth Sardinha lett, brazil, helyi lányok lettek az udvarhölgyek. "Ez nagyon hasznos esemény volt annak a sok lánynak, akik itt vannak, akik semmit nem tesznek egész nap. Most végre valami szép dolog történt velük" - elmélkedett Miss Talavera Bruce.