Megnyílt a második Budapest Plázs

Vágólapra másolva!
Megnyitotta   kapuit a látogatók előtt vasárnap a Budapest Plázs; a szervezők az augusztus 29-ig tartó rendezvénysorozaton mintegy másfél millió látogatóra számítanak.
Vágólapra másolva!

Az újpesti alsó rakparton párizsi mintára immár második alkalommal kialakított szórakozóhelyet Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes és Jean Marc Gravier, a francia követség első tanácsosa adta át a közönségnek. A plázson - hála a szponzorok támogatásának - az idén nem kettő, hanem három hétig élvezhetik az érdeklődők a Duna mellé költözött tengerpartot. A plázs jó példája az uniós fővárosok közötti kapcsolatcserének.

A Budapest Plázs az újpesti alsó rakpart másfél kilométeres szakaszán reggel 9 órától ingyenesen látogatható. A vendéglátóhelyek hétköznap éjfélig, hétvégén hajnali egy óráig tartanak nyitva, a koncerteket 18 és 22 óra között rendezik. A plázs építéséhez 1400 köbméter homokot használtak fel, emellett 500 nyugágy, 42 mobil-vécé és 16 zuhanyzó szolgálja a vendégek pihenését.

A helyszínen 24 hat méter magas óriáspálmát, 24 bambuszt, 80 örökzöld növényt is elhelyeztek. Akik megéheznek, 16 étteremben és nyolc bárban csillapíthatják éhségüket, szomjukat.

A program szerint az első héten francia, majd augusztus 16-22. között belga hetet rendeznek a rakparton. A zenei rendezvények fellépői között lesz az Ando Drom, a Budapest Jazz Orchestra és a Hot Dzsessz Band. Szerepelnek a kínálatban irodalmi felolvasások, utcaszínház-produkciók, népszínházi bemutatók, gyermekprogramok és fotókiállítások is. A Szent István kórház a hétvégeken véradást szervez.