Sziget: Kispálék új dalokkal is készülnek

Vágólapra másolva!
"Nem szeretek rossz koncerteket adni, ez egyfajta belső mérce" - nyilatkozta egyszer Lovasi András, a Kispál és a Borz frontembere. Ez nem rossz kiindulópont a csütörtök esti Sziget-buli előtt sem: Kispálék fél 8-kor a Nagyszínpadon fogják izzítani a tömeget.
Vágólapra másolva!

Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara 17 évvel ezelőtt alakult Pécsett, első koncertjét 1987. december 10-én tartotta a pécsi egyetem klubjában, a "Szenesben". Vidékről akkor még nem nagyon tudott senki "befutni", nekik sikerült - igaz, a zenekar mai tagjai közül már csak Kispál András gitáros lakik Pécsett - Lovasi meg onnan 17 kilométerre, Orfűn.

Az alapító tagok közül ők ketten, Kispál és Lovasi (ének, basszusgitár, dalszövegek) vannak még mindig a csapatban, mellettük 1996 óta Dióssy D. Ákos játszik billentyűs hangszereken, két éve Michael Zwecker a dobos, állandó közreműködő pedig Leskovics Gábor gitáros, a Pál utcai fiúkból.

Kilenc sorlemez, hét koncertalbum, filmzenék, néhány maxi - számokban így összegezhető Kispálék eddigi 17 éve. Első hivatalos lemezük 1990-ben jelent meg (Naphoz Holddal - a cím egy telefonos elhallás következménye, az eredeti verzió Napozz Holddal volt...), az utána következő három album (Föld, kaland, ilyesmi...; Ágy, asztal, tévé; Sika, kasza, léc) már meghozta az országos ismertséget. Ezt aztán még inkább megsokszorozta a Csinibaba című film óriási sikere 1997-ben - Kispálék négy '60-as évekbeli feldolgozást játszottak el, köztük a Kicsit szomorkás-t is.

Forrás: ORIGO

A Kispál és a Borz élőben a legigazibb, rajongótábora tíz éve masszív - mindezt valahogy úgy, hogy a 15 éves lányok mindig nagyon sokan vannak... A rajongók egy-két új számot is hallhatnak a Szigeten, az új CD október-november tájékán jelenik meg. Ősszel a fiúk folytatják a tavaly elkezdett antológia-koncertsorozatot is, amelynek keretében eddigi lemezeiket játsszák le elejétől a végéig, az eredeti hangzásra törekedve. Eddig négy albumot "végeztek ki", most az Ül (1996) és a Bálnák, ki a partra (1997) a soros.

"Szeretem, ha egy koncertnek az elejétől a végéig íve van" - mondta pár éve Lovasi. Aki még nem látta ezt az ívet, csütörtökön este megnézheti.