Készül az elefántzenekar újabb CD-je

Vágólapra másolva!
Fellélegezhetnek az elefántdzsessz szerelmesei: már készül a thaiföldi elefántzenekar második CD-je, ráadásul kezd big banddé bővülni az eredetileg ötormányos együttes.
Vágólapra másolva!

Az első lemez is remekül fogyott, főleg az Egyesült Államokban akadtak fogékony fülű rajongói az állati műnek. A toplistákat mindazonáltal nem vezette, ehhez kevés volt az eladott 7 ezer példány.

Az ormányosok elsősorban nem fúvósok, főbb hangszereik egy XXL-es xilofon, több tangóharmonika, gong és dob. Kottával nemigen törődnek, erősségük a rögtönzés.

Míg az első elefántdzessz CD-én öt állat muzsikált, addig a készülő másodikon már tizenkettő játszik, és hatvan gyerek is hallatja a hangját, bár csak egy szám erejéig, Beethoven VI. szimfóniájának egészen új feldolgozásában.

A lemez sztárpárja Csapati és Prathida. Csapati bika, és a basszus az erőssége, míg a tehén Prathida remekül dobol. A lemez anyagát már felvették, most a keverés folyik egy New York-i stúdióban. Az új elefánt-CD nem csak az amerikai, hanem a brit és az ausztrál piacon is kapható lesz.