Opa, opa, Despina Vandi!

Vágólapra másolva!
Görögország legújabb zenei üdvöskéje nem kis babérokra tör: Despina Vandi misztikusnak kikiáltott hangjával megőrjítette hazája után az ibizai klubokat, és most beveszi Európa lemezpiacát is. Remixeit DJ-k játsszák világszerte, népszerűségét jelzi az is, hogy Despina egyik új számát választotta a Coca-Cola is az olimpiai játékokra szánt reklámjának zenéjéül, sőt, alighanem ő lesz a cég olimpiai reklámfilmjének arca is.
Vágólapra másolva!

A mediterrán világ a nyárral együtt újra betört a zenei világpiacra vérpezsdítő hangjaival és könnyed szórakozást igérő dallamaival. "A világ legsikeresebb görög előadóművésze" címmel (is) büszkélkedő Despina Vandit szinte istennőként tisztelik hazájában, Görögországban. A Despina fanclubhoz most csatlakozni látszik egész Európa, sőt Amerika is - az énekesnő lemeze most debütált e piacokon.

A "Gia mánia" persze nem most kezdődik el: 2001-ben olyan nagy hévvel indult útjára, hogy a török és görög slágerlistákon azonnal az első helyre ugrott, félresöpörve a rendíthetetlen(nek hitt) Ketchup Song-ot is, és így a halandzsázó lányok csak a 2. helyen landolhattak. A dal nem is adta fel egyhamar dobogós helyét: az Ante Gia-nak keresztelt remix változata 2002 januárjában ismét a chartok élére ugrott.

Despina egyéniségével nemcsak kitört az athéni klubokból, hanem sikerült a görög népzenét lendületesen átültetnie a 21. századba. Görögország üdvöskéjének érdeme az is, hogy hazája már nemcsak ókori kultúrájáról, napsütötte tájairól és pezsgő éjszakai életéről híres: 2001-ben Despina a világzenei díjkiosztón a "A világ legsikeresebb görög előadóművésze" címet tette zsebre.