Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A világ leghangosabb zenekara a Vekeri-tónál

Vágólapra másolva!
A világ leghangerősebb zenekara is - igen jól - hallható lesz a június 17-én kezdődő háromnapos szabadtéri fesztiválon, a Debrecentől 7 kilométerre lévő, páratlan szépségű Vekeri-tó partján.
Vágólapra másolva!

A hangerőbajnok a brit Motörhead. Szerződésében mindig kiköti: hangerejét senki sem korlátozhatja, ahogy whiskyfogyasztását sem. Lemmy, a még mindig örökmozgó ősrocker és triója másfél órán át döngeti a rock'n'rollt. Produkciójuk hangosításához 130 ezer watt, fénytechnikájukhoz 200 watt teljesítményt használnak. A britek előtt egyébként Debrecen büszkesége, a Tankcsapda adja meg az alaphang(ulat)ot.

A Vekeri-tó Fesztivál amúgy immár harmadjára csábít sok ezer sátorozót a cívisváros szomszédságába. A rendezvény 4 színpadán szinte megállás nélkül váltják majd egymást az ország legjobb zenekarai. Idén már 16-án, azaz a nulladik napon leverhetik a sátrat a "vekerizők", a komfortra vágyók pedig faházat bérelhetnek.

A Borsodi Nagyszínpadon a legismertebb magyar zenekarok fellépése várható. A legnagyobb porondot koptatja többek között az Irigy Hónaljmirigy, a Zanzibár, a Hooligans, a P.Box, a Kispál és a borz, a Supernem, az Anima Sound System és a Tankcsapda. A Boomerang-Mezon Színpadon már a nulladik napon elkezdődnek a koncertek, míg a Wild-Rock Színpadon másnap indul be az őrület. A két helyszínen mindennap kora délutántól hajnalig játszanak alternatív, rock- és metálzenekarok.

Sportolási lehetőség is lesz, de a passzív sportrajongók kivetítőn is követhetik a labdarúgó-Eb mérkőzéseit. 23 órától lemezlovasok szolgálnak talpalávalóval - többek között a Londonból érkező Klute.

De nem csak tévén lesz sport: a fesztivál szervezői a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb súlyt fektetnek a valódi mozgásra. Így lehet focizni, kosarazni, röplabdázni, vízifocizni, strandröplabdázni, és lesz "egymáslövészet" is. Bárki benevezhet a szumóbajnoksága, a versenyzőknek hatalmas, puffasztott szivacs gumicuccban kell egymást a földbe döngölniük. A paintballpályán festékpatronos puskával lőhetik egymást a jelentkezők. A SkateÚBMX Parkban nyaktörő mutatványok szemtanúi lehetnek a megjelentek.

Mindezek mellett táncházak, színjátszó előadások, filmvetítések, vitafórumok, jazz- és blueszenekarok koncertjei, karaoke-bulik színesítik a kínálatot. A Más Pontban kézműves foglalkozás, ifjúsági tanácsadás, vásár és ételkóstoló lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről