Salsa Fesztivál Budapesten

Vágólapra másolva!
A világot már több évtizede izgalomban tartó salsa-láz Magyarországra a kilencvenes évek elején gyűrűzött be. A hazai salsa-életet az itt tanuló és munkát vállaló latin-amerikai fiatalok és a filmek alapozták meg. A filmek, popzenei áramlatok hatására napjainkra kialakult egy tömegeket megmozgató, folyamatosan növekvő salsa-szubkultúra, amely táplálja és biztosítja tánciskolák, zenei és táncos rendezvények látogatottságát, sikerét.
Vágólapra másolva!

A Salsa Viva verseny az 1999-es induláskor azt tűzte ki célul, hogy a salsa-iskolákra építve országos szinten felvonultassa az amatőr klubsalsa mezőnyét. 2000-ben - az eredeti célkitűzések megtartása mellett - a nemzetközi nyitás, a kategória- és stílusbővítés felé tolták a hangsúlyt. Ennek tekintetében a versenyen külföldi állampolgárok is indulhattak.

Forrás: [origo]

2002-ben a korábbi helyszínnél jóval elegánsabb, nagyobb Olasz Kulturális Intézet adott otthont a rendezvénynek. Az eseménnyel kapcsolatos legfőbb célkitűzés volt a nemzetközi jelleg erősítése, segítve a régió salsa-táncosainak felzárkózását a világ élvonalához.

2003 a fordulat évét jelentette, hiszen új szervezőgárdával, az eddigi legszínvonalasabb rendezvény született meg. A Vasas Székház patinás bálteremmé alakult, s több mint ezer érdeklődő kísérhette figyelmemmel a táncversenyt, majd a hazai táncművészek magas nívójú show-műsorát. A világ salsa-színpadának legnagyobb csillaga Eddie Torres, akinek világhírű szólótáncosa, Angel Ortiz jelenléte fémjelezte az eseményt.

Idén először egy másfajta nagyszabású rendezvényre kerül sor. A kétnapos I. Budapest Salsa Fesztiválon világhírű külföldi táncospárok és tánccsoportok is részt vesznek. A nagyközönség további szórakoztatására neves zenekarok lépnek fel.

Program:

Június 4. péntek, B7 Klub
20 óra: Táncos salsa-est, welcome party sztrávendégekkel

Június 5. szombat, Körcsarnok
16 óra: Budapest Salsa Open - Nemzetközi nyílt Táncverseny
19 óra: Tátrai-Szűcs Latin duó koncert
20 óra: Salsa Show neves külföldi előadóművészekkel
- Jhesus Aponte 2003-as Puerto Rico-i világbajnok
21 óra: Wayne Gorbea y Salsa Picante világhírű latin zenekar koncertje
23 óra: Össztánc