Guinness gulyás Egerből - a királyi főszakácstól

Vágólapra másolva!
Egyszerre 10 ezer adag gulyás elkészítését tervezi Dósa Tibor királyi főszakács: a Guinness-rekordkísérletre Egerben, a Végvári Vigasságok keretében kerül sor, július 17-én.
Vágólapra másolva!

5 mázsa biomarha-hús, 1500 kilogramm burgonya, 250 kilogramm hagyma, 100 liter olaj, 5 kilogramm fokhagyma, 15 kilogramm só és 10 kilogramm paprika - ezek az összetevői a rekord-gulyásnak, amelynek elkészítését támogatja az egri önkormányzat idegenforgalmi bizottsága és számos vállalkozó is.

A tervek szerint, a külön az erre az alkalomra készülő 5600 liter űrtartalmú üstöt helikopter emeli majd a helyére, az úgynevezett Guinness-fakanalat pedig hatökrös szekér viszi fel az egri várba az egy héten át tartó lovagi torna nyitónapján.

A gulyást mindenki térítésmentesen megkóstolhatja majd. Ugyanakkor kihelyeznek egy perselyt, amelybe ki-ki a belátásának megfelelő összeget dobhatja be, a pénzt pedig az egri kórház gyermekosztályának ajánlják fel.

Dósa Tibor egyébként az évről-évre nagyszakácsiban megrendezésre kerülő középkori gasztronómiai fesztiválon nyerte el a királyi főszakács címet. A rendezvényen Mátyás korabeli ételeket készítenek, s eddig 11 séfet avattak királyi főszakáccsá.

Ajánlat:

Metálos plüssmaci, lufival - riport
Magányosan a sárkányok közt
Városliget, Tél-Nyár, 1-0.
Balatoni hajózás
Elmarad a Love Parade