Falatnyi bikini

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI

Fotógaléria: klikk a képre!

Igaz, hogy a Balaton manapság kissé lepattant képet mutat, de legalább a hazai üdülni vágyók visszafoglalhatják a kiszáradás felé haladó magyar tengert. Nem csak a külföldiek száma, hanem a vízmennyiség is jelentősen megcsappant, ám így az elmúlt időkben elszokott magyarok hamarabb ételhez jutnak az éttermek teraszán, nem kell megvárniuk, míg Karl Heinz, Inge, Jürgen és népes családjuk hosszan, ráérősen rendel. A vendéglősök persze szívük szerint lavórral, kannával hordanák a vizet a tóba, hogy minden olyan legyen, mint rég: de momentán kénytelenek beérni a vékonyabb, forintos pénztárcák szisztematikus kifosztásával.

Forrás: ==
A nézők szeretik a jó számokat

Kicsit olyan, mintha egy húsz éve bérbe adott lakást kapna vissza az ember, megszaggatott függönnyel, rojtossá foszlott szőnyeggel, betört ablaküveggel: a Balaton lelakott, kissé lepukkant, de attól még élvezhető.

Program pedig mindig akad: hol látványos lángosevő versenyt rendezek, hol második világháborús, német repülőgéproncsot emelnek ki a vízből. 17 éves füredi lányt választanak meg az Anna-bálon, könnyű- és komolyzenei programok tucatjai várják a látogatókat, s közben Balaton-átúszás zajlik több mint tízezer részvevővel. Utóbbi sporteseménynél az sem rontja az általános jó hangulatot, hogy az utolsó két kilométert úszás helyett (térdig érő) vízben történő gyaloglással tudják le a versenyzők. Ez talán az egyetlen úszóverseny a világon, hol csontszáraz úszók érkeznek be a célba - node, örüljünk annak, ami van. Lenyűgözően csinos lányok pedig mindig akadnak, így aggodalomra semmi ok.

Kalmár Csaba