Túlsúlytalanság

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nyár van és sok nő nem merészkedik a strandra, inkább otthon gubbaszt szomorkásan, egy elsötétített lakásban. A tél során felrakódott zsírpárnák miatt komorak, hangulatuk borongós, mint a londoni ősz. Reformkonyhára térnek át, nyers zöldségeket majszolnak keserű arccal, drága fitnesz-videókazettákat vásárolnak, ugrálnak naphosszat a képernyő előtt, aggódva szemlélik a derékra tekeredett hurkákat, a löttyedt popót, a vaskos combot.

Felejtsük el az önkínzó diétákat, nem kell többet kalóriákat számolni! A megoldás végtelenül kézenfekvő, egyszerű: utazzon el a Plútóra, s így a kisebb tömegű planétán rögvest drámai súlycsökkenést lehet megfigyelni. Egy kissé molett, hízásra hajlamos, nyolcvankilós nő naprendszerünk legtávolabbi bolygóján mindössze 5,3 kilót nyom, így a kérdés megoldva. A Marson 30,1 kilogramm, a Holdon 13,2 kiló lenne - utóbbi variáció talán a szimpatikusabb, lévén közeli égitestről van szó, itt kering a szomszédban. A Jupiter Europa nevű holdján 10,6 kilót mutatna a mérleg a vállalkozó kedvű nő alatt, ám magát a Jupitert nem javasoljuk, ott rögvest égnek állna a derék asztronauta haja, a testsúlyára érzékeny hölgy idegösszeomlást is kaphatna: ott 189 kilót mutatna a mérleg. Egyesek panaszkodnak, hogy déli fekvésű panellakásokban és mosókonyhákban is elviselhetetlen hőség: nos, ennél hangyányival melegebb van még a Napon is, elhihetik - ráadásul ott 2165 kilót nyomna a célszemély. Fehér Törpére pedig végképp ne szálljon el az űrbéli súlyát ellenőrző, fogyizó kishölgy: ott nagyjából 1 millió mázsát nyomna, arról nem is beszélve, hogy igen messzire kéne utazni. Akkor már jobb Siófok.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Ha már a bolygók közt repkedünk képzeletben, nézzük meg, hogy hány éves lenne az adott hölgy vagy épp úr - az űrben. Egy harminckét éves nő, ki lassan elkezd letagadni a korából, a Vénuszon menten lefordulna a székről, amint megtudná, hogy ott az ötvenediket tapossa. A Marson még csak középiskolás, vidám fruska lenne, tizenhat évesen, de a Szaturnuszon egyéves kislányként csak totyogna, épp gügyögve járni tanulna. A Merkúron már a Guinness Rekordok könyvének ügynökei keresnék fel, hogy gratuláljanak 130. életévéhez, ugyanakkor a Plútón még csak 0,12 éves lenne - ahhoz viszont az 5,3 kiló lenne sok. Utóbbi, kissé távoli planétán nem csak a mihaszna heverészés, állandó naplopás miatt lenne szomorkás az adott ifjú hölgy, más is kedvét szegné: sokat kellene várnia az első születésnapja ünneplésére. Az első űrtortáról csak 2220-ban fújhatná el a galaktikus gyertyákat.

Kalmár Csaba