Irodai játékok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

1. Monopoly: Akkor érdemes játszani, hogy a csúcsgórék valahol a Földközi tengeren töltik éves szabadságukat. Nem kell hozzá több, mint egy normál Monopoly társasjáték és némi fantázia. A területekre kis fecniket ragasztgatunk (önálló szórakozás is lehet), vagyis a társasjáték mezőit átkereszteljük munkahelyünk helységeire, esetleg szervezeti egységeire. Így könnyedén megszerezheti akár az egyszeri informatikus vagy koordinátor is a Vezérigazgató irodáját, vagy a Bérszámfejtőket. Hihetetlen élményekben lehet részük az irodai dolgozóknak.

2. Táncdalfesztivál: kicsit hosszadalmasabb előkészítést igényel, mivel nem árt egy parányit érteni a számítógéphez, de rendkívüli élményekkel lehetünk gazdagabbak. Ismét az összetartó kollektívára alapozunk. Az Internetről letölthető karaoke-szoftver segítségével és jó néhány mp3 fájllal telekornyikálhatjuk az egész épületet. A röhögés nem csak ránk, de az utcán közlekedő emberekre is kiterjed, tehát a világ boldogabbá tételéhez is hozzájárulunk ezáltal és tekinthetjük az egészet társadalmi munkának (a munka szót itt most felejtsük el.)

Forrás: ==
Mire nem jó egy irodai szék?

3. Tájfutás: Az vállalat helységeiben (nem muszáj csak az irodára koncentrálni, mivel nagy az esélye, hogy mi vagyunk az egyetlenek a portáson kívül, aki az épületben tartózkodik) vagy hirdetőtábláin üzeneteket rejtünk el. Minden egyes üzenet elvezet a következőhöz. Ezáltal végigrohanhatjuk az egész épületet, bár nagy az esélye, hogy eltévedünk azokon a helyeken, amelyekre az elmúlt 10 évben nem sikerült eljutnunk. A játék időre megy, így egy stopperóra is szükséges hozzá. Izgalmasabbá tehetjük a játékot azzal, nem az utasításokat egy- egy meztelen fiú/lány fenekére írjuk (itt most fotóról beszélek), és azokat helyezzük ki az épületben. Így a gyorsaság különösen számít, pláne, ha bármelyik percben befuthat valamelyik fejes.

4. Gurulós székverseny: a játék egyszerű és különösebb előkészületet sem igényel. A kollegák megfogják a székeiket (gurulósokat) és egy hosszú folyosón felsorakoznak. Lehet csapatokat alkotni különböző szempontok szerint (fiúk lányok ellen, fiatalok idősebbek ellen, controlling a titkárnők ellen, stb.). Ha a csapatok felálltak, leülünk a székekre egymás után, összekapaszkodunk és lábbal hajtjuk a székeket. Cél a folyosó másik vége. Némi kockázat: ha lépcső van a folyosó végén.

Az e-maileket a nyar@origo.hu címre várjuk.