Ha szorít a tanga

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Forrás: ==

1. Fürdőruha. Kínos pillanatokat élhet át az, aki a telet folyamatos táplálkozással és lusta heverészéssel töltötte, majd tavasszal sem mozogta le a márciusig felszedett kilókat. Döbbenten konstatálja majd a nyaralni induló, hogy a bőröndbe való pakolás előtt felpróbált fürdőruha bizony szűk rá. - Mi a fene, ezek a göncök télen összemennek? - morog ilyenkor a tükör előtt feszengő, deréktájon hurkákkal felszerelkezett, strandra vágyó delikvens. Ingatja fejét, kettőt sóhajt, legyint és bedob egy sört.

2. Bal kar. Készüljünk fel arra, hogy bal kezünk tökéletesen le fog égni. Mivel sok gépkocsiban nincs légkondi, ellenben nagy meleg van, a sofőr kénytelen lehúzni az ablakot. A többórás forgalmi dugókban rostokolva a pilóta csak ül némán vagy éppen morogva, átkozódva, bal karja kilóg az autóból és ezáltal tökéletesen leég, mint Király Linda a Himnusszal.

Forrás: ==
Forrás: ==

3. Nyári szabadság. Ha nem döntjük el még időben, hogy mikor mennénk szabira, az élelmesebb, talpraesettebb kollegák beelőzhetnek. Ha sokáig vacakolunk, hezitálunk, könnyen elbukhatjuk a versenyt: mivel valakinek tartania kell a frontot az irodában, nekünk marad a megtisztelő feladat, hogy nyáron robotoljunk. Cserébe megkapjuk nyári vakáció gyanánt május első hetét és október közepét. Ha kis szerencsénk is van, akkor néha majd tizenöt fok fölé szalad a hőmérő higanyszála.

4. Apartman foglalása. Ha nem foglalunk időben, izgulhatunk hosszasan, hogy vajon kerül-e tető kis családunk feje fölé, vagy a parkolóban dekkoló kocsiban, netán egy hangyák és patkányok által előszeretettel látogatott tengerparti kabinban kell majd aludnunk. Gyakran drágább a hónapokkal előbb jelezett foglalás, mint a helyszíni szálláskeresés. - Háááát, nem tudom, megnézem, mit tehetek önért. Hívjon vissza délután, hátha valaki lemondja addig! - dünnyögi az előszezon legelején az utazásszervező és közben félszemmel a monitorra pillant: ott hatezer szabad szálló, motel, panzió hirdeti magát. Különös csapda: ha a helyszínen toppanunk be egy kiadó családi házba (haus frei, zimmer rokona), fele annyiért megkaphatjuk, mintha hónapokkal korábban lefoglaljuk, de az is lehet, hogy hoppon maradunk és alhatunk a főtér komfortosnak nem nevezhető padján.