Az analizáló ember kézírásáról

Vágólapra másolva!
Grafológusaink várják, hogy beküldd nekik írásodat, mely alapján elkészítik rövid jellemrajzodat. Konkrét kérdéseket is feltehetsz nekik, például párkapcsolati, munkahelyi, vagy akár pályaválasztási témákban is.
Vágólapra másolva!

Kedves Olvasó!

Ön kíváncsi, érzékeny ember, tele tervvel, ambícióval, aki elsősorban a jövőre összpontosít, a még meg nem valósult álmaira, ami olykor a jelenéről is elvonja figyelmét. Erősen működik Önben a szebbé, jobbá tevés vágya, s ezért kevéssé értékeli a már meglévő, elért dolgokat, legyenek azok saját képességei, külseje, vagy saját eredményei. Ez az elégedetlenség sokszor gátat szab épp annak, ami Önnek a legfontosabb, hogy életét a maga teljességében élhesse. Önmagát másokhoz méri, így előfordul, hogy megbékél önmagával, máskor pedig teljesen maga alá kerül.

Az emberi kapcsolatok fontos szerepet játszanak életében. Elsősorban társas lény, aki szeret társaságban lenni, jókat beszélgetni, de Ön gondosan ügyel arra, hogy Önmagát ne adja ki túlságosan. Ez a zárkózottság segít abban, hogy saját, intim határait, saját magát megvédje a sérülésektől. Ön igen érzékeny, könnyen megbántódik, és egy-egy ilyen eseten hosszan rágódik. Az ilyen helyzetekben inkább magában tartja haragját, nem beszéli ki magából, hanem hosszasan emészti magát, sokszor anélkül, hogy a másik fél tudná mivel is bántotta meg Önt. Ám érzékenysége ahelyett, hogy gátolná a társas életben, inkább lehetővé teszi, hogy könnyen ráhangolódjon másokra és kapcsolatokat építsen ki.

Ön analizáló típus, olyan, aki a kisebb összefüggésekre koncentrál, a részletekre fekteti a hangsúlyt, holott meg lenne Önben a képesség, hogy meglássa, amint a részletek egésszé állnak össze, de valahogy mindig visszahátrál, mintha tartana ettől a lépéstől. Szívesebben támaszkodik másokra, mások véleményére, szívesebben alkalmazza a már bevált módszereket. A jó benyomás keltésére való törekvés, és a külső elvárásoknak való megfelelés felemészti energiáit és sokszor nem jut erő az önálló lépések megtételére.

Nemes Antónia
grafológus szakértő