Szenvedélye a szörf és a kínai konyha

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

fotó: HölgyfórumNatalie Imbruglia édesapja, Elliot még ifjúkorában a Szicília közelében lévő Lipari szigetről Ausztráliába költözött, ahol egy folklóregyüttes dobosaként tengette hétköznapjait. Ott ismerkedett meg később feleségével, Maxene Anderson tanárnővel. Az esküvő után Sydneyben éltek, ahol Elliot hírügynökséget alapított, majd elköltöztek a városból, hogy gyermekiket nyugodt, természetbarát környezetben nevelhessék. Berkeley Vale-ben találtak rá az ideális lakhelyre, ahol négy lányuknak mesébe illő gyermekkort biztosítottak. Carla, Natalie, Michelle és Laura rendkívül sokoldalú, érdeklődő gyermekek voltak, akik a tanítási órák után számos hobbival vezették le fölösleges energiáikat.

Natalie szenvedélye a tánc volt. A stílusokban nem válogatott: mindent kipróbált, amire akadt lehetőség. Ötéves korától kezdve jazzbalettre járt, majd a sztepp és a klasszikus balett következett. A tánc mellett a szörfözés vonzotta leginkább. Mindig arra vágyott, hogy barna bőrű, kék szemű, szőke hajú, magas, kisportolt szörfkirálynőként suhanjon a hullámokon, ám fizikai adottságai - az olasz ősökre visszaütő sötét haj, alacsony termet (162 cm) - nem kedveztek az álmok megvalósulásának.

Míg a táncban teljes erőbedobással dolgozott, iskolai teljesítménye sok kívánnivalót hagyott maga után. A család azonban szemet hunyt a diákévek kisebb kudarcai felett, mert látták, hogy a táncos lábú Natalie a színpadra termett, és eltökéltségben sem szűkölködik. 16 éves korában megérett benne az elhatározás a cselekvésre. Szülei tiltakozása ellenére vonatjegyet vásárolt Sydneybe, hogy ott ügynököt keressen magának. Talált is egy menedzsert, aki filmekhez közvetített statisztákat, és Natalie-t a Home and Away című sorozatba ajánlotta be. A kezdet elég gyengécskének tűnt, ám Natalie-ban élt a meggyőződés, hogy ezek csak az első fokok a világhír felé vezető lépcsősoron.

fotó: HölgyfórumA következő szerepét egy japán rágógumit népszerűsítő reklámfilmben kapta. A készítők hawaii típusú lányt kerestek, ezért Natalie haját feketére festették. A kamaszlány órákon keresztül mosolyogva rágta a Bubblicious legújabb termékét, ám fáradozása eredményesnek bizonyult, mivel ezt követően több reklámba is invitálták. A forgatások miatt egyre inkább lemaradt tanulmányiban, ezért úgy döntött, nincs értelme tovább koptatni az iskolapadot. Ekkoriban ajánlottak fel neki egy szerepet a már akkor hatalmas népszerűségnek örvendő Neighbours című sorozatban, melyben egy fiatal szörfös lányt kellett alakítania. Ebben az ausztrál szappanoperában tűnt fel először Kylie Minogue és Jason Donovan is. Natalie imádta a forgatásokat, a színészi munkát, ám nem tudott megbarátkozni azokkal a jelenetekkel, amikor fürdőruhában kellett pózolnia a kamera előtt. Gyűlölte a bikinis napokat, amikor már korán reggel ugratták az operatőrök, mivel tudtak a fiatal lány ellenérzéseiről.

A fürdőruhás jelenetek ellenére Natalie nagyon hálás a sorozatnak és készítőinek. A közönség imádta Beth figuráját, így az őt alakító színésznő zsákszámra kapta a dicsérő leveleket. Megismerték arcát, hangját, ami a későbbi években nagy előnyt jelentett énekesnői karrierjében. Natalie eleinte élvezte a hírnevet, a csillogást, és nem utolsósorban a munkából befolyó jelentős összegeket, ám egy idő után terhessé vált számára az állandó reflektorfény. Idegesítette, hogy az utcán Bethnek szólítják, és nem tud anélkül meginni egy italt, hogy valaki le ne szólítaná a bárban. Nyugalomra, békére, magánéletre vágyott. Két év után kiszállt a sorozatból, és megpróbált új szerepek után nézni. Ám ez jóval nehezebbnek bizonyult, mint gondolta volna, mivel az emberek túlságosan a sorozatbeli szörfös lánnyal azonosították arcát, és ezért a filmkészítők nem szívesen alkalmazták volna más karakter bőrében.

Anglia, ahol szintén rajongtak az ausztrál sorozatért, azonban tárt karokkal fogadta az ifjú tehetséget. Natalie Londonban költözött, ahol azonban egyedül érezte magát. Idővel visszavonták munkavállalási engedélyét, és barátai is elkoptak mellőle. Adósságokat halmozott fel, nem volt munkája, viszont annál több szabadideje. Saját szórakoztatására kezdett el dalokat írogatni. Évekkel előbb Ausztráliában már kapott ajánlatokat lemez készítésére, de akkor elutasította azokat. A válságos londoni időszakban azonban nem volt mit vesztenie.

Fotó: HölgyfórumÉlete akkor vett fordulatot, amikor az RCA lemezkiadó cég szerződést kínált neki. 1997-ben jelent meg első kislemeze Torn címmel, ami azonnal felkerült a slágerlisták élére, majd azt követte a Left of The Middle című album, amiből több mint hatmillió példány kelt el a világon. A Torn című dal volt az egyetlen sláger a nagylemezen, amelyet nem Natalie szerzett, hanem a norvég Trine Rein írta az eredeti változatot. Sokan megvádolták ezért a fiatal művésznőt, hogy ellopta a norvég énekes számát, és a sikert nem magának, hanem az eredeti dal nagyszerűségének köszönheti. Natalie-t nagyon bántották a kritikák, ám még ezek sem tudták eltántorítani az újabb lemez gondolatától.

A következő egy évben nem csinált egyebet, mint dalokat írt. Saját bevallása szerint is sok csapnivaló munka került ki gondolataiból, ám az évek során több is megérett a sikerre. Az új album azonban még négy évet váratott magára, ami a lemezkiadó türelmét is próbára tette. Végül 2001. november 5-én került a boltokba White Lilies Island című albuma, amivel világsikereket ért el. Megvalósult Natalie Imbruglia álma.

Pályafutása során sok pletyka keringett Natalie-ről, hogy milyen hírességekkel keveredett szerelmi viszonyba, de ő csak nevetett a feltételezéseken. Kapcsolatba hozták Robbie Williamsszel, Liam Fox képviselővel és David Schwimmerrel is, a Jóbarátok sorozat szereplőjével, ám csak az utóbbi volt valódi románc. Natalie baráti körében arról ismert, hogy bár sok férfival hozta össze a sors, kilenc hónapnál tovább egyikkel sem bírta. Natalie azonban nem elveszett típus, és bízik benne, hogy magánélete egyszer éppoly sikeres lesz, mint zenei pályafutása.

Ajánlat
Natalie Imbruglia hivatalos honlapja
Natalie Imbruglia-képek, poszterek, háttérképek a weben

Korábban
Natalie Imbruglia a L'Oréal reklámarca

Korábbi névjegyek
Natalie Portman - Szexszimbólum helyett pszichológus
Jennifer Lopez - A tánc és az ének latin-amerikai királynője
Johnny Depp, a régimódi srác
Micsoda férfi: Richard Gere
Jean Reno, az átváltozóművész

Meghallgatta már?
White Lilies Island