A tánc és az ének latin-amerikai királynője

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

fotó: HölgyfórumJennifer Lopez 1970. július 24-én született a New York-i Bronxban. Édesapja számítógépes szakember, édesanyja óvónő. Jennifernek két nővére van, Linda és Leslie, akik szintén zenével foglalkoznak: Linda DJ New Yorkban, míg Leslie zenetanárnőként dolgozik. Az énekesnő állítása szerint kislánykorában igen vékonyka volt, és úgy viselkedett, mint egy fiú: többnyire fiúkkal játszott, szeretett fára mászni.

Jennifer Lopez táncol, énekel és filmekben szerepel, de igazi hivatásának az első kettőt tartja, noha jelenleg Hollywood legjobban fizetett latin-amerikai színésznője. Jennifert már gyerekkora óta érdekelte a színpad, öt évesen kezdett el táncórákra járni, a Broadway tánckarral bejárta Európát és Japánba is eljutott. Először egy musicalben lépett fel, de táncolt Janet Jackson videoklipjeiben is. 16 évesen kapta első filmszerepét a "My little girl"-ben, de a nagy lehetőséget az jelentette, amikor megnyert egy táncversenyt, és belépett az "In Living Color" című tévésorozatba. Az itt szerzett tapasztalatok ugródeszkát jelentettek színésznői pályafutásához.

1995-ben játszotta élete első főszerepét Wesley Snipesszal és Woody Harrelsonnal a "Pénzvonat" (Money train) című filmben. Majd olyan hírességekkel szerepelt együtt, mint Robin Williams (Jack) vagy Jack Nicholson (A nyakék nyomában). Az igazi sikert azonban a Gregory Nava rendezte "My Family" című film hozta meg neki. Ezután szerepet kapott az Anaconda című filmben, majd Sean Penn és Nick Nolte oldalán játszott a Halálkanyarban. Majd következett a "Mint a kámfor" George Clooneyval, "A sejt" című thriller és a "Szeretném, ha szeretnél" című vígjáték. A magyar mozinézők utoljára az Angyali szemekben láthatták. Jennifer Lopez most lelkesen készül legújabb filmjére, amely Georges Bizet világhírű operáját, a Carment dolgozza fel. Várhatóan május 24-én kezdik el vetíteni az amerikai mozik legutóbbi filmjét, az "Enough" című drámát, amelyben egy sanyarú sorsú feleséget alakít, akinek el kell menekülnie kislányával férje elől.

fotó: HölgyfórumZenei karrierje 1998-ban kezdődött, amikor elkészítette "On the 6" albumát. A lemez címe a hatos számú metróvonalra utal, melyen táncóráira utazott. Az album hatalmas siker lett, 5 millió példányban kelt el a világon. Latinos ritmusú dalaival, melyet ő maga a rap és a jazz keverékének tart, óriási sikert arat szerte a világon. 2000-ben jelent meg "J. Lo." című nagylemeze.

Jennifer Lopez azonban nem éri be az énekeléssel és a filmezéssel, áprilisban latinos hangulatú éttermet nyitott Los Angelesben. A latin szépségnek nem ez az első vállalkozása, ő a Conga Room nevű táncos szórakozóhely egyik tulajdonosa; nemrég saját ruhatervezésbe fogott, ősszel pedig parfümöt szeretne piacra bocsátani.

Magánélete az első sikertelen házasság után most rendeződni látszik. Az énekesnő 1997. február 22-én ment feleségül Ojani Noához, de házasságuk egy évig sem tartott. Majd Puff Daddy rapperrel járt együtt, de kapcsolatuk tavaly véget ért. 2001. szeptember 29-én Cris Judd táncos vezette oltár elé a színésznőt, akivel nemrég egy luxusvillát vásároltak Miamiban.

Ajánlat
Jennifer Lopez hivatalos honlapja

Korábban
Jennifer Lopez Carmen szerepére készül
A gyerekek is kedvelik Jennifer Lopezt

Korábbi sztár-névjegyek
Penélope Cruz - Spanyol díva Hollywoodban
A nők álma: George Clooney
Naomi Campbell: Fekete párduc a kifutóról
Johnny Depp, a régimódi srác

Meghallgatta már?
Jennifer Lopez: On The 6
Jennifer Lopez: J.Lo