Hatalmas tér - nagyvonalú megoldások

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A kisgyermekes család új otthonának adottságait maximálisan ki akarta használni. Nagyvonalú, tágas, modern, mégis meleg, barátságos hangulatú otthont szerettek volna. Helyhiánnyal nem kellett számolniuk: háromszintes családi házba költöztek, amit Vonnák János tervezett.

A tulajdonosnak határozott elképzelései voltak, amelyeket Pozsonyi József (Desidea Stúdió) segített tervekké kovácsolni és megvalósítani. Házigazdánk először csak bútorokat válogatni tért be a Desidea Stúdióba, de annyira megtetszett nekik a cég arculata, hogy végül rájuk bízta a belső tér megtervezését, berendezését. A lakberendezők legnagyobb megelégedésére azóta is a közösen kialakított stílus jegyében fejlődik a ház: a tulajdonosok jó ízlésére vall, hogy nem törték meg az összhatást. Nem is csoda, hiszen a család teljesen otthonosan és harmonikusan érezheti magát az elegáns, reprezentatív és különleges, ugyanakkor polgárias és barátságos környezetben.

A design semmiképpen nem mehetett a praktikum és kényelem rovására, így a bútorok nemcsak modernek és formatervezettek, de kényelmesek, funkcionálisak és esztétikusak is, teljes összhangban egymással és környezetükkel.

A tágasság érdekében az előtér, a nappali, az étkező és a konyha egy légtérbe került. Extravagáns és nagyvonalú lett az összkép. A nappali egy fészekszerű mélyedésbe került, ez a szinteltolás választja el a hidegburkolatú területektől és teszi egyben lakályosabbá. A hatalmas, hívogató, félkörben elhelyezett, Leader ülőgarnitúra vörös színe barátságos hangulatot teremt. A falba süllyesztett plazmatévé igazán modern, stílusos, sőt, dekoratív. A függönyök mogyoróbarnája összhangban van az ülőgarnitúra bordós-mályvás színével: ez a két szín együtt megnyugtató, meleg hangulatot áraszt.

A konyha és az étkező szükség esetén elkülöníthető egy alumíniumszerkezetes, furnérborítású, üvegberakásos tolóajtóval. A szokatlanul nagy lapokból álló, márványos hatású, olasz greslap-padló azonban erőteljesen hangsúlyozza összetartozásukat. Jól megtervezett, minden igényt kielégítő, L alakú konyhát alakítottak ki, a közepén kis szigettel. A konyhabútor tömör bükkfa frontokkal készült.

A lak vitathatatlan koronája azonban a felső szinten kialakított, acélkorlátos, ívelt üveghíd, mely a hálószobába vezet. Alulról-felülről fényben ragyogva, művészi lámpakompozícióval megvilágítva mindig különleges hangulatot teremt a lakás büszkesége, ékessége.

Korábbi lakásbemutatók
Újrafogalmazott tradíciók
Görög kincsek otthona
A gangról nyíló varázslat
Párizsi hangulat Pesten

Ajánlat
A Desidea Stúdió honlapja
Lakberendezési linkek a weben

Olvasta már?
Korszerű lakberendezés