A szülők egységes szeptemberi tanévkezdést javasolnak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ezt az időpontot javasolta keddi ülésén a Közoktatáspolitikai Tanács is. Az oktatási tárca elképzelése szerint, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is két kezdési időpont - augusztus 29. és szeptember 2. - közül választhatnának az iskolafenntartók és az intézmények.

Az MSZOE érvei szerint Magyarországon évszázados tradíció a szeptemberi tanévkezdés, és az eltérő iskolakezdési időpont gondot okoz azokban a családokban, ahol a gyerekek különböző oktatási intézményekben tanulnak.
A szülői szervezet úgy véli: a korai tanévkezdés miatt sok család elesik a szezonvégi, kedvezményes magyarországi és külföldi üdülési lehetőségektől.
A közlekedési társaságok sem biztosítják töredék hónapra az utazási kedvezményeket, és az elmúlt évben nem sűrítették járataikat sem a korai iskolakezdés miatt.
Az MSZOE azt is javasolja: az őszi szünet ne október 24-én kezdődjön, hanem november 1. előtt legyen, hogy az egymástól nagyobb távolságban lakó családok találkozni tudjanak az ünnepen.
A szervezet arra kéri az iskolákat, hogy az őszi, téli és tavaszi szünetre ne adjanak házi feladatokat, hagyják pihenni a gyerekeket.

Ajánlat
A Sulinet Szülőknek alrovata

Korábban
Fogódzók iskolaválasztáshoz